2020. december 4. péntekBorbála, Barbara
EUR = 4.8736 RON
USD = 4.0226 RON
HUF = 1.3594 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 9,486.10(1.18%)
Infláció = 2,24%
Alapkamat = 1,50%

Négyből egy fiatal se nem dolgozik, se nem tanul

 utolsó frissítés: 17:40 GMT +2, 2020. november 13.

Rendkívül aggasztó, hogy a statisztikák szerint négyből egy romániai fiatal se nem dolgozik, se nem tanul - mondta el Borbély László államtanácsos, a kormány apparátusán belül működő Fenntartható Fejlődés Főosztály koordinátora egy konferencián. Az eseményen elhangzottakról a Hotnews számolt be.

"Négyből egy romániai fiatal se nem dolgozik, se nem tanul, ezek renndkívül aggasztó számok az országunk számára. Léteznek megoldások, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos oktatásba történő befektetés hozzájárulhat ezeknek a statisztikáknak a megváltozásához. Sajátossága révén, ez az oktatástípus sikeresen integrálható a szakirányú tantervbe, illetve a mezőgazdasági szakoktatásba is. Amennyiben a rendkívül receptívnek számító fiatal generációk minél hamarabb magukhoz ölelik a fenntartható fejlődés alapelveit, az új megközelítés annál hamarabb fog hozzájárulni a lakosság életszínvonalának növekedéséhez, valamint egy fenntartható társadalom kialakulásához" - mondta Borbély László az Oktatás a fenntartható fejlődéshez a szakoktatásban, a mezőgazdasági területen címmel szervezett konferencián.

Az eseményen Adrian Oros mezőgazdasági miniszter is részt vett, elmondta, a duális képzés megvalósítását realista és azonnali eredményeket kínáló megoldásnak tartja arra, hogy felkészült szakembereket képezzenek a mezőgazdasági ágazat számára.

"Ebben az oktatási formában az iskola a gazdasági szereplőkkel, gazdákkal, feldolgozókkal lép partnerségre úgy, hogy a diákok szilárdabb gyakorlati képzésben részesülhetnek" - mondta Oros, aki szerint a jobb gyakorlati képzésnek köszönhetően a végzősök nagyobb eséllyel találnak maguknak munkát. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális