2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9483 RON
USD = 4.3786 RON
HUF = 1.3562 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,530.22(0.66%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Erdélyi díjazottak is lesznek a Szerethető Munkahelyek konferencián

 utolsó frissítés: 19:54 GMT +2, 2020. november 10.

Hogyan maradhatnak szerethetőek a munkahelyek a járványügyi helyzetben? Neves szakemberekkel szervezik meg a Szerethető Munkahelyek konferenciát, ahol az idén erdélyi díjazottak is lesznek. 

Hogyan változtak az elmúlt időszakban az álláskeresők igényei? Mennyiben alakult át a cégek és a munkavállalók kapcsolata? Hogyan teszi próbára a vállalatok agilitását a 2020-as év? És mit tehetnek a munkavállalók, hogy ők jelentsék a bizonyosságot ebben a bizonytalan időszakban? A DreamJo.bs csapata többek között ezekre a kérdésekre is keresi a választ az első ingyenes Szerethető Munkahelyek konferencián november 12-én.

Az idén Magyarországon negyedik alkalommal, Erdélyben előszőr hirdette meg a DreamJo.bs a Szerethető Munkahelyek pályázatot, amely több szempontból is megújult ebben az évben. Az egyik nagy újdonság, hogy idén erdélyi cégek is jelentkezhettek a díjra, emellett pedig az idei pályázati időszakban kiemelten koncentráltak arra, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben egyáltalán hogyan maradhat szerethető egy munkahely és milyen túlélési stratégiákat vetettek be a vállalatok. A szavazás október végén zárult le, november 12-én pedig ismét lehull a lepel a legszerethetőbb munkahelyekről.

Online edukáció és networking az első Szerethető Munkahelyek konferencián

A kezdeményezés célja a kezdetektől az, hogy lehetőséget adjanak minden kisebb és nagyobb vállalkozásnak arra, hogy megmutathassák magukat és felkerüljenek a Szerethető Munkahelyek térképére, lokációtól, iparágtól és cégmérettől függetlenül. Fontosnak tartják a szervezők, hogy az elmúlt években sikerült egy közösséget is létrehozniuk, ahol mindennapos a tapasztalatcsere.

“Büszkék vagyunk arra, hogy már negyedik éve egyre több Szerethető Munkahelyet tudunk bemutatni a verseny kapcsán. Tavaly több mint ötszáz jelentkező nevezett a pályázatra, idén pedig már 1100 cégnél is többen pályáztak. Ebben az évben 100 kis- és középvállalkozás, 25 nagyvállalat és 10 erdélyi cég kapja meg a díjat. Emellett pedig az ismert szakemberekből álló zsűri szakmai különdíjakat is kioszt HR és Employer branding kategóriában” - tájékoztatott Arros Orsolya, a DreamJo.bs Románia képviselője és  Balogh-Mázi Mária, a DreamJo.bs Magyarország és a Szerethető Munkahelyek Díj alapítója

Míg az elmúlt három évben inkább a díjátadó állt a kezdeményezés középpontjában, idén a szakmai kapcsolatok erősítése és a tudásmegosztás került fókuszba. Ennek keretében rendezik meg az első Szerethető Munkahelyek konferenciát, amelyet regisztrációt követően bárki ingyenesen látogathat november 12-én, romániai idő szerint 14.00 órától. Ráadásul az eseményen a networking sem marad el, hiszen a konferencia délutánján a résztvevők véletlenszerű sorsolással kapnak lehetőséget arra, hogy ismerkedjenek, beszélgessenek egymással, és akár a népszerű előadókkal is találkozzanak a virtuális térben. 

A legismertebb szakemberektől kaphatunk HR tanácsot

Ismert és elismert szakértőkből pedig nem lesz hiány az eseményen: olyan magyarországi szakemberek előadásaiból inspirálódhatnak a résztvevők, mint Halácsy Péter, a Budapest School CEO-ja, aki arról beszél majd, hogy az agilitásnak milyen szerepe lehet ma a vállalatok életében. Batiz András, az Impact Works alapítója az employer branding oldaláról világítja meg a bizalom, mint fontos USP szerepét és abba ad betekintést, hogy mit tehetnek a vállalatok és azok vezetői a növekvő bizonytalanság és bizalmatlanság korában. Patai Zoltán, a NetPincér ügyvezetője, saját tapasztalataikon keresztül mesél arról, hogy milyen lehetőségeket és kihívásokat tartogatott a cég számára a járványügyi helyzet, Balogh Petya, angyalbefektető pedig arról osztja meg  gondolatait, hogy hogyan hat egy vezetőre a krízis és ez milyen változásokat okozhat a cégkultúrában. Mellettük felszólal még Svéda Dóra, a Coachingcentrum alapítója, Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Csáky László tréner, coach. Pethő Anikó, a Aarenson Consulting tulajdonosa, valamint dr. Seer László, a Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának adjunktusa, a Magnum Opus M&C vállalat marketing szakértője.

Ingyenes workshopok a HR minden területéről 

A konferencia zárásaként öt interaktív workshop várja a résztvevőket, melyekből megtudhatják, hogy hogyan érdemes állásinterjúra készülni, tanácsokat kaphatnak arról, hogy amennyiben elkerülhetetlen a leépítés, hogyan lehet mégis humánusan és professzionálisan végrehajtani, valamint azzal is megismerkedhetnek, hogy milyen egy ütős cégprofil és hogyan állítsunk össze magunkról álláskeresőként egy self-branding profilt.

Lehull a lepell 2020 Szerethető Munkahelyek különdíjasairól

Idén több, mint 1100 jelölt közül döntöttek arról az online szavazók, hogy mely TOP135 cég viselheti 2020-ban a Szerethető Munkahely címet. A szakmai napot este 20.00-kor a Szerethető Munkahelyek idei díjátadója zárja, amelyen fény derül azokra az erdélyi cégekre is, melyek a szakmai zsűri HR és employer branding különdíját kapják meg.

További információ és a regisztráció itt érhető el. 

humán erőforrás
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

marketing