2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
EUR = 4.8741 RON
USD = 4.0207 RON
HUF = 1.3648 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,214.06(-0.28%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

IMM Invest: az OTP Bank nyújtotta az egyik legnagyobb finanszírozást

 utolsó frissítés: 18:23 GMT +2, 2020. november 05.

Az OTP Bank nyújtja az IMM Invest programon keresztül igényelt legnagyobb hitelek egyikét a Rara Invest Kft.-nek - számol be a bank közleménye. A 8,9 millió lejes összeget a logisztikai cég fejlesztési beruházásokra használja fel.

A finanszírozást a szebeni Kiscsűrben (Șura Mică) lévő ipari parkban üzemeltetett raktárak és tárolóhelyek bővítésére használják fel. A fejlesztés alatt álló logisztikai központ négy új raktáregységgel, ezáltal 15 000 négyzetméteres területtel bővül, amely 20 000 raklap tárolására lesz alkalmas, és 23 új rakodórámpát biztosít a teherautók számára. A Rara Invest olyan rakodási, keresztirányú dokkolási, válogatási, csomagolási és szállítási szolgáltatásokat tud majd biztosítani az ügyfelei számára, amelyek segítségével a világ bármely pontjára eljuttathatják a rakományt a saját vagy a partnercégek teherautóflottájával.

„Nagyon örülünk annak, hogy az aktuális kontextusban sem maradnak el a tervezett beruházásaink. Egy ilyen krízishelyzetben, a legnagyobb hiba semmit sem tenni. Szívesen bekapcsolódtunk az IMM Invest programba, a kérvényezési procedúra aránylag egyszerű volt, mivel számíthattunk az OTP Bank segítségére. Az egyeztetések nemcsak az iroda falai közé szorultak, ugyanis a Bank képviselői még az építkezésre is kilátogattak, így pénzügyi partnerünk is ráláthatott a befektetés minden részletére” – nyilatkozta Rareș Sârbu, a RARA cégcsoport alapítója. 

A szebeni RARA cégcsoport egyesíti többek között a RARA Invest, a RARA Construct, a RARA Consult és a RARA Trip cégeket. A raktározási és szállítási tevékenységekkel foglalkozó RARA Invest eddig 3 raktárat üzemeltetett a szebeni Vest ipari parkban és a Kiscsűr helységben lévő telephelyein. A raktárak összfelülete 8850 négyzetméter, amely 10 000 raklap tárolására alkalmas. A RARA Logistic saját, 5 teherautóból álló flottával is rendelkezik.

„Ez a nagy értékű finanszírozás a bizonyíték arra, hogy az IMM Invest egy hatékony és jól működő program, és befektetési mintaként szolgálhat a hasonló méretű cégek számára. Elsősorban megnéztük a RARA Logistic működési folyamatait és üzleti modelljét, valamint a helyszínen a befektetés részleteibe is betekintést nyertünk. Ez egy stabil beruházási projekt, amely egy fejlődő üzletágban biztosítja partnerünk számára a piaci helyzete megerősítését a régióban” – nyilatkozta Dragoș Mirică, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, a Nagyvállalatok Divízió vezetője.

Az OTP Bank intenzív hitelezési kampányt folytatott a kis- és középvállalkozások számára az IMM Invest Románia program keretében. A Bank gyorsan kimerítette az első költségvetési keretet, amit a Kis- és Középvállalkozások Hitelbiztosításának Országos Alapja biztosított, majd miután két alkalommal is sikeresen kérvényezte a korábbi összeg emelését, jelenleg a Bank által kezelt keret értéke 1,2 milliárd lejre emelkedett. (közlemény)

OTP
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális