2020. december 1. keddElza
EUR = 4.8735 RON
USD = 4.0875 RON
HUF = 1.3462 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,286.11(0.36%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Ha vége lesz a járványnak, az alkalmazottak 87%-a maga akar dönteni arról, hogy otthonról dolgozik-e

 utolsó frissítés: 18:52 GMT +2, 2020. október 14.

Az alkalmazottak 87%-a azt szeretné, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések feloldását követően saját maga dönthessen arról, hogy otthonról vagy a munkahelyéről dolgozik - erre jutott az a Cisco Systems által készített tanulmány, amelyről a Reuters és az Agerpres is beszámol.

A tanulmány szerint az alkalmazottak körében gyökeresen megváltozott a munkavégzés helyével kapcsolatos álláspont a koronavírus-járvány hatására: miközben a járvány előtt a megkérdezett alkalmazottaknak csak az 5%-a dolgozott otthonról, jelenleg 10-ből majdnem 9 munkavállaló mondja azt, hogy szeretnének maguk dönteni a munkavégzés helyéről és idejéről.

Így nem meglepő, hogy Gordon Thomson, a Cisco Systems alelnöke is arra a következtetésre jutott, hogy a vállalatoknak alapjaiban kell újragondolniuk a működésüket, hiszen eleget kell tenniük az alkalmazottak jelentősen megváltozó igényeinek. Thomson szerint a kommunikáció és az alkalmazottak közötti hatékony együttműködés kulcsfontosságúvá válik, a cégeknek pedig meg kell teremteniük az ezekhez szükséges feltételeket.

A Cisco Systems felmérésében 10 ezer ember vett részt 12 piacról. A téma persze nem véletlen, hiszen a San Joséban székelő globális vállalat hálózati eszközöket, hang-, illetve kommunikációs technológiát és szolgáltatásokat tervez és értékesít, tehát az otthoni munkára való hajlandóság növekedésével vélhetően komoly piaci lehetőségek is megnyílnak előttük. (agerpres, reuters)

munka
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális