2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.1145 RON
HUF = 1.3394 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,4%
BET = 8,795.07(0.44%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Hivatalosan is bemutatták a három új Daciát

 utolsó frissítés: 13:49 GMT +2, 2020. szeptember 29.

A pár hete közölt előzetes képek után a Dacia kedden hivatalos bemutatón is megmutatta, pontosan hogyan fognak kinézni az új generációs Logan, Sandero és Sandero Stepway modellek. A gyártó által közzétett új fotókon nem csak a belső térre, hanem számos újításra is fény derül.

Azt már az első fotók közlésénél is kiemeltük, hogy a hazai gyártó továbbra is kitart az eddigi irányvonal mellett: egyszerű és minél megfizethetőbb árú autókat akarnak kínálni. Arra a Totalcar elemzése mutat rá, hogyha a filozófiára nem is, az autóikra ráfért egy kis felújítás, hiszen mindhárom modellből legutóbb 2012-ben érkezett új verzió.

Nem véletlen a modellek közös bemutatója sem, hiszen a Sandero és a Logan ugyanarra az alapra, a Renault Clio és Captur autóinál használt CMF B platformra épül.

A legszembetűnőbb változás, hogy az autók újragondolt orrészt, és Y mintázatot kirajzoló, már az alapárba belefoglalt fényszórókat kaptak.

A Sandero méreteiben lényeges változás nem történt, változtak a kilincsek, eltűnt a csomagtartó jellegzetes kilincse, és a vásárlók kérésére a vállalat azt is bevállalta, hogy gyárt tetőablakkal ellátott verziót is belőle.

Az nem meglepő, hogy az emelt hasmagasságú Sandero Stepway a karosszérián végigfutó műanyag betéteknek köszönhetően markánsabb kinézettel rendelkezik, a szakírók a határozottabb géptetőt és a merészebb hűtőmaszkot emelik ki legnagyobb újdonságként ennél a modellnél.

A Logan nagyon sok tekintetben hasonlít a Sanderóhoz. A legfontosabb előnye ennek a modellnek a hatalmas csomagtartó, ami 18 literrel nőtt, így már 528 literes tárolókapacitású.

Az utastérben viszont komoly változásokra került sor. Nagyobb lett a hátsó lábtér, emellett újragondolt ülésekkel tennék kényelmesebbé az utazást. Biztonságosabb is az új modell, az eddigi 4 helyett 6 légszák került az autóba, emellett megkapta a kötelező vészhívó funkciót is. Az aktív biztonsági rendszer már automata vészféket, holttérfigyelő- és visszagurulásgátló rendszereket is tartalmaz. A típushoz radaros és kamerás parkolássegítő is elérhető lesz.

A beltér modernebb kinézetet kapott, viszont így is érződik rajta, hogy a költségek megugrásának elkerülése a Dacia egyik legfontosabb célja. Felár mellett automata klíma, fűthető első ülések, tolatókamera és tolatóradar, illetve elektromos kézifék is kérhető. Válószínűleg a központi kijelzőnek is borsosabb ára lehet.

Az új modellek kizárólag háromhengeres egyliteres benzinmotorokkal készülnek majd. Dízelmotor egyelőre nem lesz ezeknél a modelleknél, de nem zárják ki a gyártónál ezt a lehetőséget. Hibrid meghajtás viszont biztos nem kerül ezekbe az autókba, mert azzal túl drágák lennének a megcélzott árkategóriában. (totalcar, zf)

dacia
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális