2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.1145 RON
HUF = 1.3394 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,4%
BET = 8,795.07(0.44%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Hajódarukat terveznek és gyártanak majd a sepsiszentgyörgyi Ipari Parkban

 utolsó frissítés: 12:48 GMT +2, 2020. szeptember 11.

Újabb külföldi befektető érkezik a sepsiszentgyörgyi Ipari Parkba. A Park vezetése ezúttal a norvég tulajdonban lévő Red Rock Marine AS romániai leányvállalatának, a Red Rock Marine KFT-nek adott haszonbérbe 1 hektár területet. A kedden aláírt szerződés értelmében a cég pályázati forrásokból szándékozik megépíteni termelési csarnokát és irodaházát, ahol hajóipari daruk tervezését, fejlesztését és gyártását kívánják megvalósítani - áll az ipari park sajtóközleményében. 

A 3 millió eurós beruházás 2 év alatt készülhet el, és több mint 20 munkahelyet fog biztosítani a városlakók számára - derült ki.  

„Régóta dédelgetett álmunk, hogy saját termelési egységgel bővítsük a tervezői tevékenységünket itt Sepsiszentgyörgyön. Az emberek általában meglepődnek és nehezen tudják elképzelni, hogy hajóipari daruk tervei születnek városunkban, ilyen messze a nyílt víztől, úgyhogy reményeink szerint hamarosan meg is fogjuk tudni mutatni őket teljes valóságukban.” – nyilatkozta Marton Ede, a Red Rock Marine KFT ügyvezetője.

Miklós Zoltán, az Ipari Park igazgatója elmondta, a beruházás tevékenysége magas képesítésű fejlesztési, tervezési és kivitelezési szakmunkát feltételez, ahol a legújabb technológiákat fogják alkalmazni, ezért ennek megvalósítása kiemelten fontos az Ipari Park számára. (közlemény)

hajóiparSepsiszentgyörgy
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális