2021. október 19. keddNándor
EUR = 4.9481 RON
USD = 4.2724 RON
HUF = 1.3714 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,669.78(-0.32%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

A MOL arra készül, hogy újrahasznosításban a régió vezető vállalata legyen

 utolsó frissítés: 08:33 GMT +2, 2020. szeptember 10.

A MOL-csoport stratégiai partnerségre lépett a svájci Meraxis cégcsoporttal. Ennek keretében a két cég magas minőségű, újrahasznosított alapú poliolefin műanyagkeverék (kompaundok) fejlesztésébe és gyártásába kezd, majd ezek globális terjesztését is vállalja - áll a vállalat közleményében, amely szerint a MOL-csoport elkötelezett a fenntartható vegyipar mellett és hosszútávú célja, hogy újrahasznosításban Közép-Kelet-Európa vezető vállalata legyen. 

A Meraxis lakossági hulladékból származó újrahasznosított műanyaggal látja majd el a MOL-csoportot, amelyeket a MOL primer poliolefin termékeivel kevernek majd össze. A MOL és a Meraxis közös kompaundáló (kompaund - adott célra összeállított műanyagkeverék) ismereteinek felhasználásával a partnerek új termékportfóliót fejlesztenek ki, amelyet – a tervek szerint – elsőként a MOL-csoport tagvállalatánál, a németországi Aurora Kunststoffe GmbH-nál fognak gyártani. Ezeket az anyagokat az autó-, építő- és a csomagolóiparban használják majd. A disztribúció a jövőben mindkét partner felelőssége lesz. A két vállalat ügyvezető igazgatói közös szándéknyilatkozatot írtak alá az együttműködésről. 

"Célunk, hogy a két vállalat közös szaktudását felhasználva kielégítsük az autó-, az építő- és a csomagolóiparban a magas minőségű újrahasznosított műanyagok iránti növekvő keresletet. A minőségi újrahasznosított anyagok gyártásában még számos kihasználatlan lehetőség van. Az ehhez hasonló stratégiai együttműködések azonban lehetővé teszik számunkra, hogy kulcsfontosságú lépést tegyünk az újrahasznosítás optimalizálása felé" -  mondta dr. Stefan Girschik, a Meraxis Csoport vezérigazgatója.

"A kompaundálás fontos lépés a MOL számára, hogy Kelet-Közép-Európa vezető vegyipari szereplője legyen. Mivel a szabályozások és a vásárlói preferenciák is folyamatosan változnak, a MOL-csoport felismerte az újrahasznosított anyagok használatának fontosságát, iparágtól függetlenül. A partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy olyan újrahasznosított alapú műanyag kompaundokat fejlesszünk ki gyorsan, amelyek megfelelnek a vevők elvárásainak, valamint kiegészítik a primer alapú kompaund fejlesztéseinket is. Ez a partnerség hozzáférést biztosít számunkra a legjobb minőségű nyersanyagforrásokhoz, emellett folyamatosan bővítjük nemzetközi értékesítési hálózatainkat megfelelő minőségű és mennyiségű újrahasznosított anyag biztosításával. Továbbá, a Meraxis egész értékláncra kiterjedő szakértelmével a MOL gyorsabban lesz képes elérni fenntarthatósági céljait" – hangsúlyozta Szabó Gabriel, a MOL-csoport Downstream üzletágának ügyvezető igazgatója. (közlemény)

Mol
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális