2021. február 28. vasárnapElemér
EUR = 4.8745 RON
USD = 4.0209 RON
HUF = 1.3497 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,201.85(-0.76%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Cîțu: akkora nyugdíjemelés lesz, amit a románok eddig még nem láttak

 utolsó frissítés: 21:03 GMT +2, 2020. augusztus 13.

Florin Cîțu pénzügyminiszter csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján mutatta be a legújabb költségvetés-kiigazítás részleteit, majd elmondta: biztosan emelik a nyugdíjpont értékét. Mint kifejtette, a jelenlegi krízis ellenére akkora mértékű nyugdíjemelés lesz, amire eddig még nem volt példa.

A tárca vezetője kifejtette: a munkaügyi minisztérium jelenleg a legnagyobb költségvetéssel operál, így volt ez még az év elején is. A költségvetés-kiigazítások során pedig további 10 milliárd lejjel növelték a működését.

"Annak ellenére, amit a PSD próbált tenni velünk, sikerült megtalálnunk a forrásokat a fizetések, a szociális juttatások és a nyugdíjak biztosítására" – hangsúlyozta Cîțu.

A pénzügyminiszter üzent a szociáldemokraták vezetőjének is, miszerint: "megkérem Ciolacu urat, hogy találjon egy olyan másik országot, ahol a válság közepette ilyen erőfeszítéseket tesznek".

Végül hozzátette: ezekben az időkben kiemelkedően fontos az egészségügy is, az eredeti költségvetéshez képest 45%-kal több forrást biztosítottak ezen a területen.  

"Elsősorban orvosi felszerelésekről és prémiumokról beszélünk itt, amit azok számára biztosítottunk, akik az élvonalban vannak a világjárvány elleni küzdelemben" – tette hozzá.

A pénzügyminiszter állítása szerint Románia az Európai Unió azon kevés országának egyike lesz, amely elkerüli a recessziót. (g4media, hírszerk.)

egészségügynyugdíjkoronavírusköltségvetés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális