2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.1145 RON
HUF = 1.3394 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,4%
BET = 8,795.07(0.44%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Az ANAF online vizuális azonosítást biztosító rendszert indított magánszemélyek számára

 utolsó frissítés: 12:45 GMT +2, 2020. augusztus 13.

A pénzügyminisztérium és az Országos Adóhatóság (ANAF) új, online vizuális azonosítási lehetőséget vezetett be magánszemélyek számára a Privát Virtuális Térben (SPV).

Az ANAF szerdai közleménye szerint a SPV-be felvételüket kérő természetes személyek azonosítása egy videokapcsolattal is megoldható.

A videokapcsolat-felvételre tíz nappal korábban fel kell iratkozni az adóhatóság honlapján elérhető dedikált applikáció segítségével. Amennyiben a bejelölt időpontban a jelentkező nem tud megjelenni, a tíznapos határidőn belül módosíthatja az időpontot.

A jelentkezést követően az ANAF e-mailben megküldi az érdekelt személynek az azonosításhoz szükséges tudnivalókat. Amennyiben az érintett személy nem jelenik meg online a megjelölt időpontban, a jelentkezés elutasításra kerül.

Elutasításra kerül a jelentkezés abban az esetben is, ha az érintett személy a videokapcsolat alatt helytelen adatokat ad meg az ANAF tisztségviselőjének.

Az ANAF közleménye szerint ezentúl az SPV-t felhasználónévvel és jelszóval használó természetes személyek bizonyos dokumentumok iktatószámával (például a civil szervezetek támogatására az adóból elutalt 2%, illetve 3,5%-ról szóló nyilatkozat iktatószámával) is azonosíthatják magukat. (Agerpres)

ANAFonline
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális