2021. január 17. vasárnapAntal, Antónia
EUR = 4.8737 RON
USD = 4.0172 RON
HUF = 1.3544 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,210.81(-0.95%)
Infláció = 2,24%
Alapkamat = 1,50%

Visszavonul a magyar sikerstartup vezére, már meg is van Árvai Péter utódja

 utolsó frissítés: 18:08 GMT +2, 2020. július 29.

Leköszönt a Prezi vezérigazgatói posztjáról Árvai Péter, a vállalat társalapítója - ezt Árvai jelentette be Facebook oldalán. A magyar sikerstartup irányítását az eddig működési igazgatóként dolgozó Jim Szafranszki vette át.

Árvai igazgatótanácsi elnökként segíti tovább a Prezi munkáját, és mint írja, 12 folyamatos átalakulással járó év után hozta meg a visszavonulásáról szóló döntést. Facebook bejegyzésében részletesen is megindokolja döntése hátterét:

"Mint sok vállalkozónak, nekem is a fő hajtóerőm, hogy valami olyan dolgon dolgozzak, ami elhozza azt a változást, amit a világban szeretnék látni. Két személyes tapasztalat is ebbe az irányba terelt. Egyrészt látni a szüleim egész életükön át tartó küzdelmét azért, hogy magyarországi bevándorlóként beilleszkedjenek a svéd társadalomba. A ‘80-as években melegként felnőve pedig annak megélése volt rám óriási hatással, hogy a társadalom szerint mennyivel kevesebbet érnek a melegek. Ezek motiváltak arra, hogy megváltoztassam az uralkodó narratívát arról, hogy mi az elfogadott emberi érték. Arra törekedtem egész életemben, hogy segítsek az embereknek egymás megértésében. Mindezt két tevékenységen - a vállalkozói léten és az aktivizmuson keresztül. Most azonban integrálni akarom ezt a kettőt" - áll a bejegyzésben.

A Prezit Árvai 2008-ban Somlai-Fischer Ádámmal és Halácsy Péterrel alapította. A leköszönő cégvezér szerint egy olyan vizualizációs eszközt hoztak létre, aminek segítségével az előadó jobban el tudja magyarázni az összefüggéseket prezentációja során.

A Prezi termékeit jelenleg 100 millió ember használja világszerte, irodájuk van Budapesten, San Franciscóban, Rigában és Berlinben is.

A Prezi alapítói közül korábban Somlai-Fischer Ádámmal interjút is készítettünk. (hírszerk.)

Címoldali fotó: Árvai Péter találkozik Barack Obama, akkor még hivatalban levő amerikai elnökkel. A kép forrása: Árvai Péter Facebook oldala.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális