2020. aug. 6. csütörtökBerta
EUR = 4.8336 RON
USD = 4.0757 RON
HUF = 1.4013 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,568.90(0.11%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Van turisztikai iroda, amely már utasbiztosítást is köt koronavírusra

 utolsó frissítés: 15:17 GMT +2, 2020. július 13.

A Cocktail Holidays turisztikai iroda ingyenesen ajánl Covid-19-cel kapcsolatos utasbiztosítást minden charter-csomagra és körutazásra - jelentette be hétfőn Maria Goicea, a cég marketingigazgatója.

Goicea szerint a biztosító már nem tekinti világjárványnak a koronavírus-fertőzést, és az ajánlatot kiterjesztik visszamenőleg, a korábbi foglalásokra is.

Az igazgató szerint a biztosítás konkrétan azt jelenti, hogy amennyiben a turista, illetve ennek férje, felesége, vagy elsőfokú rokona koronavírussal fertőződik meg, vagy karanténba kerül a betegség gyanúja miatt, és nem tud elmenni a befizetett kirándulásra, a biztosító visszafizeti a turisztikai csomag teljes árát.

Amennyiben a biztosított az utazás során kapja el a Covid-19-cet, akkor - a vásárolt csomagban szereplő nemzetközi egészségbiztosítás szerint - teljeskörű orvosi ellátásban részesül. Az orvosi ellátás magában foglalja a 24 órás sürgősségi ügyeletet, valamint az egészségügyi költségek fedezését.

A biztosítási kötvénynek lehet olyan pontja is, amely a Covid-19-cel való megfertőződés miatt megszakított nyaralás esetén biztosítja a külön hazaszállítást.

Ha a biztosított személyt az utazás során arról értesítik, hogy házastársa vagy első fokú rokona megbetegedett, és életét veszélyezteti a koronavírus-fertőzés, az utazásszervező támogatást nyújt a hazatéréshez és megtéríti az utazás költségeit.

A Covid utazási biztosítás fedezi azokat a költségeket is, amelyek az üdülési célállomásba történő későbbi érkezéssel vagy az utazásból való későbbi visszatéréssel járnak, ha az utazó személyt beszálláskor elutasítják a koronavírussal való fertőzés gyanúja miatt.

Az utazásszervező azonban felhívja a figyelmet arra, hogy az utazási figyelmeztetéseket, az utazástól való félelmet és a súlyos gondatlanságot továbbra is a kizáró tényezők közé sorolják az általános biztosítási feltételek (CGA). Például, ha egy utazásszervező lemond egy utazást a Covid-19 járvány miatt, ezt az eseményt kizárják a biztosítási fedezetből.

A biztosítás ugyancsak nem fedezi a következő eseményeket: utazás olyan országokba/területekre, amelyekre vonatkozóan a hatóságok utazási figyelmeztetéseket adtak ki, utazástól való félelem, a desztináción érvényes szabályok betartásának megtagadása vagy súlyos gondatlanság, valamint a koronavírussal való szándékos fertőzés. (agerpres)

turizmuskoronavírus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális