2020. aug. 6. csütörtökBerta
EUR = 4.8336 RON
USD = 4.0757 RON
HUF = 1.4013 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,568.90(0.11%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Elkészült a magyar M4-es autópálya határmenti szakasza, amelyet az észak-erdélyi autópályával kötnek össze

 utolsó frissítés: 12:25 GMT +2, 2020. július 07.

Befejeződtek a munkálatok az A3-as és a magyarországi M4-es autópálya összekapcsolásánál, amelyet Bors és Nagykereki között alakítottak ki – írja az Economica.net az Agerpresre hivatkozva. Mint írják, jelenleg az új határátkelő kétoldalú megállapodásáról tárgyalnak, valamint elkezdték az M4 Budapest-Nagykereki autópálya forgalom előtti átadásának procedúráját.

A hírt azt követően erősítették meg, miután a román és magyar útigazgatóság képviselői Nagyváradon találkoztak, itt jelen volt Dumitru Ţiplea Bihar megyei prefektus is. A találkozón a két autópálya összeköttetéséről, az A3-as autópálya Bihar és Bors közötti szakaszáról (amely már 99%-ban készen áll) tárgyaltak. A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) képviselői beszéltek arról is, hogy az elmúlt hónapban két szerződést kötöttek az A3-as autópálya két szakaszára: Bihar és Bisztraterebes, valamint Szilágyzsombor és Vaskapu között.  

A találkozón bemutatták továbbá a Szatmárnémeti és Csenger közötti gyorsforgalmi út tervezetét, amelyet európai uniós alapokból finanszíroznának. (Economica.net, hírszerk.)

Nyitókép forrása: a CNAIR Facebook oldala. 

Magyarországautópálya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális