2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.1145 RON
HUF = 1.3394 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,4%
BET = 8,795.07(0.44%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Munkaügyi miniszter: tragédia lenne a lehetőségeken felül megemelni, majd később csökkenteni a nyugdíjakat

 utolsó frissítés: 14:20 GMT +2, 2020. július 06.

Violeta Alexandru munkaügyi miniszter szerint a reális államháztartási lehetőségeket meghaladó nyugdíjemelés oda vezetne, hogy a következő években csökkenteni kéne a nyugdíjakat, és ez olyan tragédia lenne, amit senki nem kíván.

Violeta Alexandru a Libertatea kiadványnak adott interjúban azt mondta, a nyugdíjakat szeptembertől "természetesen" megemelik. A pénzügyminisztérium az illetékes annak kiszámításában, hogy mekkora nyugdíjemelésre van reális lehetőség a következő években, az államháztartási lehetőségeket meghaladó növekedés ugyanis későbbi csökkentéseket vonna maga után. "Véleményem szerint ez tragédia lenne, amit senki nem kíván" - tette hozzá a munkaügyi miniszter.

Azt is kifejtette: a PNL-kormány a PSD-től eltérő módon "nem populista, és ezért fizetnie kell".

Hozzátette: a pénzügyminisztertől várja a költségvetés jelenlegi helyzetére és a nyugdíjemelés megvalósítható mértékére vonatkozó pontos számadatokat.

Florin Cîțu pénzügyminiszter csütörtökön azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi válságos helyzetben a kormány 10%-kal tudja idén megemelni a nyugdíjakat, a 40%-os nyugdíjemelés "katasztrófát jelentene az országnak". (agerpres)

nyugdíj
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális