2022. január 19. szerdaSára, Márió
EUR = 4.9447 RON
USD = 4.3575 RON
HUF = 1.3868 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 13,128.23(-1.18%)
Infláció = 8,19%
Alapkamat = 2,00%

Airbnb-vezér: elfelejthetjük az eddigi utazási szokásainkat

 utolsó frissítés: 12:28 GMT +2, 2020. június 25.

Az Airbnb vezére szerint nagy változásokra kell számítani a turizmus területén, egy CNBC-nek adott interjúban több okot is felsorolt, amiért szerinte elfelejthetjük az eddigi utazási szokásainkat.

Brian Chesky elmondása szerint május végén és június elején a marketinggel kapcsolatos kiadások növekedése nélkül ugyanannyi foglalást bonyolítottak az Egyesült Államokban, mint egy évvel korábban. Az Airbnb vezére szerint ebből is az szűrhető le, hogy az emberek továbbra is vágynak az utazásra, ugyanakkor komoly változásokra kell felkészülni ezen a területen.

"Az eddig ismert utazási szokásoknak vége van, de ez még nem jelenti azt, hogy magának az utazásnak fellegzett be. Jelenleg senki nem tudja, hogy pontosan milyen változások fognak bekövetkezni, de átrendeződésre számítok, ahelyett, hogy a világ minden pontjáról ugyanazokat a népszerű turistacélpontokat keresnék fel az utazók, azt gondolom, hogy a jövőben a közelebbi, helyi úticélok fognak nagyobb szerepet kapni" - mondta Cheski.

Az Airbnb vezérigazgatója szerint számukra az is nagy lehetőséget teremt, hogy egyre többen fognak otthonról dolgozni, hiszen ez azt is jelenti, hogy nem kell egy adott városban vagy országban maradni, a munka bárhonnan elérhetővé válik, és ez plusz löketet adhat az utazásnak is.

Az egészségügyi és gazdasági válság egyébként az Airbnb-t is súlyosan érintette, korábban a cég azt is bejelentette, hogy a dolgozók 25%-ától, 1900 embertől megválik. A cég idénre a tavalyi 4,8 milliárd dolláros bevételének felével számol, és komoly megtakarítási programokat is bevezetett, például 1 milliárd dollárt spóroltak a marketingköltségek megvágásával. (cnbcportfolio)

Airbnb
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális