2020. aug. 6. csütörtökBerta
EUR = 4.8336 RON
USD = 4.0757 RON
HUF = 1.4013 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,568.90(0.11%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Tévéműsorszerűen zajlott a BBTE Közgáz magyar tagozatos végzőseinek ballagása

 utolsó frissítés: 13:49 GMT +2, 2020. június 24.

Története során először szervezett online ballagást a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának Magyar Intézete. Az intézmény Facebook oldalán élőben is követhető eseményt az tette különlegessé, hogy a végzős diákok búcsúztatása egyszerre több helyszínen, tévéműsorszerűen zajlott. Az élő esemény videója eddig több mint húszezer nézőhöz jutott el, beleértve a szülőket, barátokat és hozzátartozókat.

A járvány okozta vészhelyzet szabályai alapján már egy hónapja kérdéses volt az egyetemi ballagás elhalasztásának lehetősége, de a BBTE oktatói egy alternatív megoldás mellett döntöttek. Tekintettel arra, hogy az órák a legutóbbi félévében interneten zajlottak, így a fő kérdés az volt, hogyan lehetne ünnepélyessé tenni egy olyan élő és online eseményt, amiben sem az ünnepeltek, sem a tanárok, sem a hozzátartozók nincsenek egy fizikai térben.

„A közgázas ballagások általában nagyszabású rendezvények, a diáklétszám és a ballagás sajátos formátuma pedig egy közel két évtizedes hagyományra tekint vissza a magyar tagozaton. Az online esemény keretein belül minél többet vissza szerettünk volna adni ebből a hangulatból a végzős diákjainknak.” – nyilatkozták a szervezők.

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának Facebook oldalán, élőben követhető ballagást dr. Szász Levente, a kar dékánhelyettese nyitotta meg ünnepélyesen, aki kiemelte: „Nem a szokatlan formátum miatt különleges ez az esemény, hanem elsősorban az a 195 végzős magyar tagozatos közgazdász hallgató miatt, akik a nehezített pálya ellenére is sikeresen végezték el az ország legszínvonalasabb közgazdász egyetemi képzését”.

Ezt követően a műsorvezető sorra kapcsolta a négy szakirány (Gazdasági informatika, Marketing, Menedzsment, Pénzügy és bank) Zoom-szobáit, ahonnan a szakirány diákjai által kiválasztott „lelki dékán” vette át a szót, majd ünnepélyes keretek között felolvasta az adott szakirány végzős diákjainak névsorát. A lelki dékánok a Közgáz hagyományában olyan tanárok, akiket a diákok kérnek fel a búcsúztatás megtisztelő feladatára.

Az idén a kolozsvári BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatán 195 diák ballagott, négy szakirányon. 

BBTEközgazdászegyetem
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális