2020. aug. 6. csütörtökBerta
EUR = 4.8336 RON
USD = 4.0757 RON
HUF = 1.4013 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,568.90(0.11%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Osztrák közgazdászok szerint Romániát is érintő gyorsvasút-hálózatot kellene építeni

 utolsó frissítés: 14:33 GMT +2, 2020. június 23.

Az Európai Unió gazdasági helyreállítási javaslatának egy olyan gyorsvasút-hálózat felépítésének tervét is tartalmaznia kellene, amely összeköti a kontinens országait és nagyobb városait - javasolja a Bécsi Gazdaságtudományi Intézet.

Az intézmény szakemberei szerint a helyreállítási csomag részeként az EU-nak olyan konkrét infrastrukturális projekteket is fel kellene vállalnia, amelyek hosszú távon jelentenek megoldást az EU-s gazdaságok fellendítése szempontjából, és amely a most súlyosan érintett iparágaknak is lökést adhat, mint például a turizmus. A javaslatukat persze korántsem biztos, hogy az EU döntézhozói megfontolják, de mi azért röviden összefoglaltuk, hogy miről szól a javaslat, amelyet a nemzetközi sajtó is felkapott. 

A közgazdászok konkrét útvonalakat is javasolnak:

  • Párizs-Dublin: Párizs és Brest között gyorsvasút, Brest és Cork között komp-alapú tengeri összeköttetés, Cork és Dublin között szintén gyorsvasút.
  • Lisszabon-Helsinki: a portugál fővárosból induló gyorsvasút több száz kilométert tenne meg Spanyolországon, Franciaországon, Belgiumon és Hollandián át, majd két ágra szakadna, amely Helsinki közelében érne újra össze.
  • Brüsszel-Valetta: Belgiumon, Németországon, Svájcon és Olaszországon át haladna a gyorsavasút, majd komppal lehetne továbbhaladni Máltára.
  • Berlin-Nicosia: ez a vasútvonal Bukaresten is áthaladna, érintené Bulgáriát, Romániát, Szerbiát, Magyarországot, Szlovákiát, Ausztriát és Csehországot is.

A javaslat készítői úgy számolnak, hogy 619 kilométernyi gyorsvasút haladna át Románia területén. Főként az ország déli részén elképzelt vasútvonal 20,2 milliárd euróba kerülne, ami a Románia 2019-es GDP-jének 9,1%-át teszi ki. Már ez is jelentős költség, de a beruházás EU-s szinten ezer milliárd eurónál is többe kerülne, ami azért különösen nagy összegnek tűnik, és komoly kérdéseket is felvet a projekt megvalósíthatóságával kapcsolatban.

A tanulmány szerzői szerint ugyanakkor az elképzelésnek az lenne az egyik legnagyobb előnye, hogy kiválóan illeszkedik az EU zöld átállással kapcsolatos stratégiájába. Példaként azt hozzák fel, hogy 250-350 km/h-val közlekedő gyorsvasúttal a Berlin és Párizs közötti utat 4 óra alatt lehetne megtenni, így értelmét vesztené a vasúti közlekedésnél sokkal szennyezőbb légi személyszállítás. Azzal számolnak, hogy a vasútvonal megvalósítása 4-5%-kal csökkenteni tudná az EU-ban a károsanyag-kibocsátást, csökkentené az autós közlekedést is, és új dimenziókat nyithatna az áruszállításban.

A tanulmány a Wall-Street.ro is szemlézte, amely a kutatók javaslatával kapcsolatban megjegyzi, hogy a tervezett 250-350 km/h-s sebességet Európában nem sok vasúti szakaszon érik el a szerelvények. Párizs és Strasbourg, valamint Madrid és Barcelona között közlekedik 300 km/h-s sebességet meghaladó gyorsvonat. (hírszerk., wall-street.ro)

válságvonatvasut
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális