2020. július 14. keddÖrs, Stella
EUR = 4.8430 RON
USD = 4.2615 RON
HUF = 1.3631 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,460.30(-0.12%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 2,00%

Pénzügyminiszter: az egyik forgatókönyv szerint 10%-kal emelik a nyugdíjakat szeptemberben

 utolsó frissítés: 11:47 GMT +2, 2020. május 29.

Florin Cîțu pénzügyminiszter a Realitatea Plus adásában mondta el, hogy szeptemberben nőni fognak a nyugdíjak, azonban ennek pontos végrehajtásáról nincs végleges döntés.

A tárcavezető kifejtette, a nyugdíjemelés a PSD politikai eszköze, de a szociáldemokraták nem beszélnek arról, hogy miből finanszírozzák azt a rendeletet, amit "rájuk hagytak".

Arra az újságírói kérdésre, miszerint fontolóra veszik-e a 10%-os nyugdíjemelést, Cîțu elmondta, hogy több forgatókönyvön dolgoznak, köztük ezen a megoldáson is.

A pénzügyminiszter a különleges nyugdíjakkal kapcsolatban kijelentette továbbá, hogy több adózással kapcsolatos módosítást is javasoltak, ezek azonban nem mentek át a PSD-nél.   

A pénzügyminiszter kijelentéseire Ludovic Orban miniszterelnök is reagált, aki szerint egyszerűen túl korai a nyugdíjemelés pontos számairól beszélni. Amikor kézhez kapják a gazdasági helyzetről szóló első féléves jelentéseket, azokat mérlegelve hoznak majd döntést. Ha ez megszületik, azt közölni fogják, egyelőre csak az biztos, hogy emelik a nyugdíjakat – szögezte le a miniszterelnök.  (realitatea.net, hírszerk.) 

költségvetésnyugdíj
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális