2020. június 4. csütörtökBulcsú
EUR = 4.8398 RON
USD = 4.3112 RON
HUF = 1.3998 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,8%
BET = 8,981.80(1.90%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 2,00%

Kérdőívvel mérik fel a csíkszeredai vállalkozók nehézségeit, hogy hatékonyan segíthessék a szféra fellendítését

 utolsó frissítés: 19:27 GMT +2, 2020. május 13.

Az RMDSZ csíkszeredai városi szervezete a szakmai szervezetekkel és a vállalkozókkal együttműködve online kérdőív segítségével méri fel a város vállalkozói szférájának nehézségeit, tekintettel a koronavírus-járvány okozta veszteségekre, de ugyanúgy a vállalkozások válságra adott válaszaira és az újrainduláshoz szükséges javaslatokra is várják a választ – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Korodi Attila parlamenti képviselő, a városi RMDSZ megbízott elnöke.  

Mint elmondta, céljuk, hogy olyan átfogó tervet készítsenek a kérdőív kiértékelése során, amellyel hatékonyan tudnak válaszolni a jelenleg kialakult gazdasági helyzetre.

„A következő időszakban felvesszük a kapcsolatot a Csíki Vállalkozók Egyesületével, a Hargita Megyei Kereskedelmi Kamarával, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság csíkszeredai fiókszervezetével, hogy pontos képet alakíthassunk ki a meglévő folyamatokról” – mondta el a képviselő.

A kérdéssor ugyanakkor arra is kitér, hogy milyen akadályokkal szembesültek még a járvány előtt, illetve, hogy milyen gazdasági területek, iparágak Csíkszeredába való bevonzása segítené és bővítené a város gazdaságát.

A szakértők által kiértékelt eredmények alapján csíkszeredai-, bukaresti közigazgatási-, magyar-magyar viszonyrendszerrel kapcsolatos, és tágabb értelemben vett, európai vonatkozású stratégiai elképzeléseket állítanak össze.

Korodi elmondta: rövid távon is igyekeznek segítséget nyújtani a járvány miatt nehézségekkel küzdő vállalkozókon, így az önkormányzattal konzultálva igyekeznek mihamarabbi lépéseket eszközölni.

A képviselő azt is hozzátette, ez a folyamat példaértékű lehet a környékbeli települések esetében is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális