2021. október 19. keddNándor
EUR = 4.9481 RON
USD = 4.2724 RON
HUF = 1.3714 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,669.78(-0.32%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Az RMDSZ nem fogja kérni a pénzügyminiszter menesztését

 utolsó frissítés: 11:03 GMT +2, 2020. május 12.

„Az országnak valós pénzügyi megoldásokra van szüksége mielőbb ahhoz, hogy a gazdaság beindulhasson a szükségállapotot követően. A pénzügyminiszter által az elmúlt időszakban hozott intézkedések számos kérdést vetnek fel azáltal, hogy öntörvényűen, a parlamentet megkerülve bocsátja ki az országot rendkívül nagymértékben befolyásoló rendeleteket” – fogalmazott Benedek Zakariás, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője a pénzügyi szaktárca vezetője ellen benyújtott egyszerű indítvány vitáján, május 11-én.

A törvényhozó beszédében kiemelte, hogy bár az RMDSZ számos intézkedéssel nem ért egyet, a jelenlegi járványhelyzetben nem lenne szabad politikai instabilitást eredményezni azzal, hogy a pénzügyminiszter menesztését kérik. Ezért az RMDSZ képviselői nem fognak részt venni az indítvány szavazásán. „A pénzügyminiszter deficites intézkedéseinek lajstromát mind ismerjük. A szükségállapot ideje alatt láthattuk, hogy azoknak a vállalkozásoknak sem teremtette meg a szükséges működési és támogatási feltételeket, amelyek fontos szerepet töltöttek be ez idő alatt. Ráadásul csak kamatos kamattal tette lehetővé a hitelek halasztását úgy az állampolgárok, mint a vállalkozások számára. Folyamatosan figyelmen kívül hagyja a parlament javaslatait, holott megoldást nyújtottunk a vállalkozások által bérbe vett ingatlanok bérének kifizetésének halasztására, és a kamatos kamat eltörlésére is” – fogalmazott a törvényhozó. 

Benedek Zakariás azt nehezményezte, hogy mindmáig egyetlen olyan javaslattal sem állt elő a tárcavezető, amely megoldást nyújtana a munkahelyek hiányára, valamint újraindítaná a gazdaságot a járványhelyzetben: „Arra kérjük a pénzügyminisztert, hogy mielőbb valós megoldásokkal, konkrét gazdaságélénkítő javaslatcsomaggal, a parlamenttel konzultálva jöjjön az állampolgárok elé. Mutasson be olyan cselekvési tervet, amely reális megoldásokat nyújt a jelenlegi gazdasági krízisre” – zárta beszédét Benedek Zakariás képviselő. (közlemény)

koronavírusRMDSZ
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális