2021. december 7. keddAmbrus
EUR = 4.9485 RON
USD = 4.3946 RON
HUF = 1.3527 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,519.27(0.57%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Törlesztési moratórium: a PNL megtámadja az alkotmánybíróságon a parlament által elfogadott módosításokat

 utolsó frissítés: 06:35 GMT +2, 2020. április 24.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) megtámadja az alkotmánybíróságon a hitelekre vonatkozó, a parlament által módosított a 2020/37-es sürgősségi kormányrendeletet törvényre emelő jogszabályt - jelentette be csütörtökön Florin Roman, a PNL alsóházi frakcióvezetője.

Roman szerint a parlament "fedezet nélküli, populista" módosításokat szavazott meg.

"Ilyen alapon azt is megszavazhatta volna, hogy egy lej legyen egy kilogramm kenyér és 1,1 lej egy kilogramm hús - de felelősségtudatról kell bizonyságot tenni" - érvelt Roman.

A jogszabályt 208 képviselő támogatta, 103 ellene szavazott, nyolcan tartózkodtak.

A sürgősségi kormányrendeletet úgy módosította a parlament, hogy senkinek se kelljen kamatos kamatot fizetnie a szükségállapot alatt elhalasztott hiteleire, ugyanakkor eltörölte azt az előírást, amely értelmében kamatos kamat befizetésére kötelezték volna a halasztást kérő személyeket arra az időszakra, amelyre halasztás igényelt.

PSD: a PNL csúfot űz az emberekből

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) csúfot űz a románokból, amikor az alkotmánybíróságon blokkolja a hitelek halasztását lehetővé tevő jogszabályt - jelentette ki csütörtökön Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke.

Az elnök szerint "akármit is mondanak este a tévékben", a liberálisok másnap "lebuknak", mert intézkedéseikből kiviláglik "valódi célkitűzésük".

"A PSD által javasolt módosítások segítik a járvány miatt bajba jutott cégeket, és hozzájárulnak ahhoz, hogy az állampolgároknak sikerüljön megőrizni életszínvonalukat" - írta Facebook-bejegyzésébe Ciolacu. (agerpres)

bankválságkoronavírushitel
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

pénzpiac