2020. november 29. vasárnapTaksony
EUR = 4.8735 RON
USD = 4.0875 RON
HUF = 1.3462 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,286.11(0.36%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

A tutistore.ro kolozsvári kezdeményezés helyi termelők és vásárlók közvetítője lenne

 utolsó frissítés: 12:07 GMT +2, 2020. április 24.

A tutistore.ro célja egy olyan felület kialakítása, amin a vásárló mindent megtalál, ami helyileg készült és a hétköznapokban szükséges. Lényegében egy olyan online piactérként működne, ahol minden helyi környezettudatos termelőt szívesen látnak. 

"Célunk minél több helyi termelőt és eladót egy helyre gyűjteni, így olyan körforgást létrehozni, amely megkönnyíti a helyi piac működését, illetve segíti a környezettudatos életmódot csökkentve a felesleges kiadásokat" - áll a kezdeményezők közleményében.

A tutistore.ro bár Kolozsváron indul, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy más városokban is használni lehessen. Az alapcsomag online árulást (bankkártyás fizetéssel) kínál, tehát bárhol igénybe lehet venni ezt a szolgáltatást, amennyiben az adott termelő meg tudja oldani a termékek kiszállítását. A fizetés csak kártyával történik, ezzel megkönnyítve a pénzforgást és biztonságosabbá téve a vásárlási folyamatot.

"Ötletünkkel egy olyan helyet szeretnénk létrehozni, ami összegyűjti a tudatosan élő embereket, akik egyrészt a társadalomhoz szeretnének hozzájárulni, másrészt pedig közelebbi viszonyban szeretnének lenni a művészettel és a szépséggel. Szenvedélyes, optimista csapat vagyunk, aki hullámkarton termékeket, designer tárgyakat és mindennapi felhasználású termékeket gyárt" - írják a kezdeményezők.

Mint ahogy továbbá írták, termékpalettájuk sokoldalú, és folyamatosan bővül a helyben gyártott termékekkel. Javasolják ugyanakkor az újrafelhasználható cikkek használatát, így csökkentve a vásárolt és létrehozott szemét mennyiségét, és bónuszként a helyi üzletekből történő vásárlás során segítve a gazdaság stabilizálását is.

További információk a tutistore Facebook oldalán érhetők el. 

(közlemény, hírszerk.)

helyi termékonline
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális