2021. december 1. szerdaElza
EUR = 4.9490 RON
USD = 4.3853 RON
HUF = 1.3432 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,195.61(0.15%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Az eMAG vezérigazgatója szerint az otthoni munka alatt sokkal hatékonyabbak az alkalmazottai

 utolsó frissítés: 16:38 GMT +2, 2020. április 17.

Körülbelül 2500 alkalmazott jelenleg otthonról dolgozik az eMAG-nál, és a home office-ban sokkal hatékonyabbnak bizonyult a munkájuk – nyilatkozta Iulian Stanciu, az online kereskedelmi cég vezérigazgatója a Zarul Financiar gazdasági lapnak.

Mint elmondta, eleinte nagyon tartott attól, hogy az alkalmazottak termelékenysége katasztrofális lesz ebben az időszakban, de meglepetésére ennek épp az ellenkezője történt. Szerinte a járvány vége után a home office alapvető normává alakul, ezentúl sokkal többen dolgoznak majd otthonról.

"Miért kellene továbbra is kínozzuk az alkalmazottakat, akik naponta két és fél órát ülnek a forgalomban" – mondta Stanciu, majd hozzátette, szerinte ez segíthetne a forgalom csökkentésében, és mérsékelheti a napi üzemanyag-fogyasztás mértékét is.

Stanciu ugyanakkor kiemelte, a cégnél van még további 3 ezer alkalmazott is, akik a munkájuk természeténél fogva nem tudnak otthonról dolgozni. A futárok esetében pedig figyelnek arra, hogy a kellő előírásokat betartsák, és vigyázzanak arra, hogy a nagyobb veszélynek kitett idős korosztályra figyeljenek.

Ami pedig a cég forgalmat illeti, Stanciu elmondása szerint a szükségállapot alatt körülbelül megduplázódott az eladások száma. Mint elmondta, a vásárlók most nem rendelik a drága telefonkészülékeket, sokkal inkább a mindennapi élethez szükséges termékeket szerzik be, mint például a kávé.

Az eMag egyébként nagyon nyomul az ételkiszállítás piacán is

A vállalatnál éppen pénteken jelentették be, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő EuCeMananc ételfutár platform neve április 14-én megváltozott, ezentúl Tazz-ként érhető el az applikációk között. A szolgáltatás már 17 városban aktív, és már mintegy 1000 partner-céggel működik együtt.

Az applikáció leírásánál az olvasható, hogy a kereskedelmi óriás segítségével történt az elmúlt időszakban tapasztalható bővülés (a EuCeMananc cégnél egyébként 54%-os részesedéssel rendelkezik az eMAG), és ezentúl az ételkiszállítás mellett ezen az oldalon is elérhetőek az eMAG termékei, továbbá bővítik kínálatukat a Mega Image üzletlánc, a McDonald’s gyorsétterem, valamint a Sensiblu és Dr. Max gyógyszertárak termékeivel is. (ZF, hírszerk.)

koronavíruseMAG
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális