2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
EUR = 4.8741 RON
USD = 4.0207 RON
HUF = 1.3648 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,214.06(-0.28%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Az OTP Bank pénzt adományoz a sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai kórházaknak

 utolsó frissítés: 17:24 GMT +2, 2020. április 08.

Az OTP Bank Románia 600 ezer lejt adományoz az ország három kórházi intézményének, hogy támogassa a járvány leküzdésével kapcsolatos küzdelmet. Az adomány kedvezményezettjei a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, valamint a jászvásári Szent Mária Sürgősségi Gyermekkórház. Az adományokat a járvány elleni küzdelemhez nélkülözhetetlen berendezések és fogyóanyagok vásárlására fogják fordítani.

”Ez egy mélyen emberi gesztus, amely a közösség iránti hosszú távú elkötelezettségünkből ered. Tisztában vagyunk azzal, hogy a kórházak erőforrásai meglehetősen korlátozottak, látjuk az orvosok előtt álló kihívásokat, ahogyan az erőfeszítéseiket és a megbetegedéssel kapcsolatos félelmeiket is, ezért úgy gondoljuk, hogy az egészségügyi rendszer támogatásával tudunk leginkább segíteni” - nyilatkozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

A bank által küldött közlemény kiemeli, az OTP Bank hisz abban, hogy a jelenlegi időszakban elsősorban a jószándékkal és szolidaritással kapcsolatos megnyilvánulásoknak kell érvényesülniük az egészségügyi rendszerben dolgozókkal szemben. 

”Jelenleg mindannyiunk prioritása megváltozott, szolidárisan, gyorsan és döntően kell cselekednünk annak érdekében, hogy ez a járvány a lehető leghamarabb elmúljon. A társadalmi távolságtartás paradox módon egységessé tesz minket, és szeretnék hinni abban, hogy erősebbé is” - mondta Fatér Gyula. (közlemény)

OTPkoronavírus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális