2021. január 27. szerdaAngelika
EUR = 4.8745 RON
USD = 4.0189 RON
HUF = 1.3547 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,322.04(-0.18%)
Infláció = 2,06%
Alapkamat = 1,25%

Kétezer munkahely szűnik meg az ANAF-nál

 utolsó frissítés: 12:41 GMT +2, 2020. március 11.

A kormány tovább folytatja az Országos Adó- és Pénzügyi Hatóság (ANAF) átszervezését: egy kormányhatározattal keddi ülésén 2 ezer olyan munkahelyi pozíciót szüntetett meg a kabinet, amelyeket már egy ideje nem töltöttek be a hatóságnál - számol be a Hotnews.

A pénzügyminisztérium februárban bocsátotta közvitára azt a tervezetet, amely az adóhatóság tevékenységének megreformálására vonatkozik. A tervezet szerint csökkentenék az adóhatóságnál dolgozó felső- és középvezetők létszámát bizonyos területeken, főként az adócsalásokat ellenőrző igazgatóságnál (DGAF), ahol az intézkedést követően a felsővezetők 45%-a maradna csak. Az intézkedéstől azt várják, hogy a hatóság működése nem csak olcsóbb, hanem a karcsúbb hierarchia miatt gyorsabb és hatékonyabb is lesz.

A tervezet új igazgatóságokat is létrehozna, például megalapítanák a kockázatok menedzsemntjével foglalkozó igazgatóságot, amely többek között azzal is foglalkozna, hogy megszüntessék az adóhatóságnál a redundáns tevékenységeket, de létrejönne egy olyan igazgatóság is, amely kimondottan az adóhatóság tevékenységének digitalizálására figyel, és amelynek a vezetésébe a tervek szerint jelentős üzleti és IT iparági tapasztalattal rendelkező személyeket is bevonnának. (hotnews)

ANAF
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális