2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.1145 RON
HUF = 1.3394 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,4%
BET = 8,795.07(0.44%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Aláírták a csíkszeredai terelőút aszfaltozásának kivitelezési szerződését

 utolsó frissítés: 18:38 GMT +2, 2020. március 03.

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala március 3-án aláírta a város terelőútja makadám borítású szakasza aszfaltozásának kivitelezési szerződését. A munka várhatóan áprilisban kezdődik és szeptember végéig végeznek vele.

A város észak-déli elkerülőútjának 1,2 kilométeres szakaszát az útalap tömörülése érdekében tavaly november végén nyitották meg a gépkocsiforgalom számára.

Az aszfaltozás kivitelezésére januárban lefolytatták a közbeszerzési eljárást. Mindkét jelentkező megfelelt a műszaki feltételeknek, de végül a kisebb értékű ajánlatot tevő ING Service Kft. nyerte meg a licitet. Már az építkezési engedélyt is kibocsátották (2020. február 6-án), március 3-án pedig sajtótájékoztató keretében Szőke Domokos alpolgármester és Buzogány Károly cégtulajdnosos 5 376 781 lej bruttó értékben aláírta az aszfaltozás kivitelezésének szerződését is az ING Service Kft.-vel.

A szerződés értelmében a kivitelezési idő hat hónap, és a munkakezdést várhatóan április elején rendeli el a polgármesteri hivatal, így szeptember végére számítanak a befejezésre.

Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere hangsúlyozta: júniusig szintkülönbség-mérésekkel folyamatosan ellenőrzik az útalap süllyedésének mértékét – addig havonta javításokat eszközölnek rajta –, és maga az aszfaltozás csak akkor kezdődik, ha a süllyedés megállt. Addig a kivitelezés egyéb munkáival – szalagkorlát-szerelés, közvilágítás – haladnak.

Ezen szakasz kivitelezését a Helyi Fejlesztések Országos Programjából (PNDL) finanszírozzák. A város észak-keleti és észak-déli elkerülőútja 4,25 kilométeres hosszúságban egybefüggővé válik az új szakasz aszfaltozásával. (közlemény)

Csíkszeredaút
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális