2020. szeptember 29. keddMihály
EUR = 4.8705 RON
USD = 4.1828 RON
HUF = 1.3383 RON
GDP-növekedés = -10,5%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,4%
BET = 8,986.39(-0.27%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Lezárul a fizetésképtelenségi eljárás a Clujana ellen

 utolsó frissítés: 15:20 GMT +2, 2020. február 13.

Két év után lezárják a fizetésképtelenségi eljárást a kolozsvári Clujana cipőgyárral szemben - jelentette be a csődbisztosi feladatokat ellátó CITR nevű vállalat.

A 100 éves múltra visszatekintő Clujana cipőgyár a CITR közleménye szerint az egyik legkedvesebb projektjük volt, amely során új víziót próbáltak meghonosítani a brandet illetően, átszervezték a termékek forgalmazását, hogy ne csak helyi, hanem országos szinten is megvásárolhatóak legyenek, valamint diverzifikálták a termékpalettát is.

A cég közleményéből arra lehet következtetni, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező cipőgyárnál már a piaci szegmentációra is jobban figyelnek. A vásárlóikat a 25-40 év közötti korosztályba lövik be, viszont arra is felhívják a figyelmet, hogy a "baby boomer" és az X generáció által kedvelt brandet az Y generációhoz is közelebb akarják hozni. Ennek érdekében fiatalos és barátságos jelenlétre törekednek Facebookon és Instagramon, valamint elindították a vállalat online áruházát is.

Fotó: a Clujana Facebook oldala.

A Clujana az online áruház mellett 14 partnerüzletben értékesíti a termékeit, az elmúlt időszakban 4 újabb bemutató üzletet is nyitottak: egy másodikat Kolozsváron, egyet-egyet Nagyszebenben, Nagyváradon és Besztercén.

Az mindenesetre bíztató, hogy a vállalat árbevétele 136 százalékkal nőtt 2019 novemberében az elővő év azonos időszakához viszonyítva. A csődbiztosi teendőkkel megbízott vállalat szerint viszont az igazi taplra álláshoz arra lesz szüksége az 1911-ben alapított vállalatnak, hogy a menedzsment tartsa magát az újraszervezési időszakban meghatározott stratégiához. (economica.net)

Clujana
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális