2020. november 28. szombatStefánia
EUR = 4.8735 RON
USD = 4.0875 RON
HUF = 1.3462 RON
GDP-növekedés = -10,3%
Átlagbér = 3372 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 9,286.11(0.36%)
Infláció = 2,45%
Alapkamat = 1,50%

Bezárással fenyegette az ország egyik legnagyobb energiatermelőjét a pénzügyminiszter

 utolsó frissítés: 16:07 GMT +2, 2020. február 13.

Bezárhat az ország egyik legnagyobb energiaszektorban működő vállalata, ha az állami támogatásért cserébe vállalt strukturális átalakítást nem követi lépésről lépésre – jelentette ki Florin Cîţu ügyvezető pénzügyminiszter, aki az Európai Beruházási Bank (EBB) konferenciáján vett részt.

A pénzügyminiszter elmondta: az állami támogatás célja, hogy megmentsék a rossz pénzügyi helyzetbe jutott vállalatot, és segítsék az energiakomplexum strukturális átalakítását.

A kormány nemrégiben sürgősségi rendeletet hagyott jóvá arról, hogy a Complexul Energetic Olteniának 1,2 millió lej állami támogatást adjanak. Az összeget a tavalyi évre vonatkozó kibocsátási tanúsítványok finanszírozására kapta a vállalat.

A komplexumot érintő strukturális átalakítások magába foglalják a szénalapú energiatermelés átváltását gáz alapú termelésre, illetve egy fotovoltaikus panelekből álló parkot is létre hoznának.

A CE Olteniánál 13 000 alkalmazott dolgozik. 

Az EBB egyébként kijelentette, hogy már nem finanszíroz fosszilis tüzelőanyagokkal kapcsolatos energiaprojekteket, csupán a zöld energiára összpontosít. (adevărul.ro, hírszerk.)

energiaEurópai Fejlesztési Bankkörnyezetvédelem
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális