2020. június 4. csütörtökBulcsú
EUR = 4.8398 RON
USD = 4.3112 RON
HUF = 1.3998 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,8%
BET = 8,981.80(1.90%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 2,00%

Bezárással fenyegette az ország egyik legnagyobb energiatermelőjét a pénzügyminiszter

 utolsó frissítés: 16:07 GMT +2, 2020. február 13.

Bezárhat az ország egyik legnagyobb energiaszektorban működő vállalata, ha az állami támogatásért cserébe vállalt strukturális átalakítást nem követi lépésről lépésre – jelentette ki Florin Cîţu ügyvezető pénzügyminiszter, aki az Európai Beruházási Bank (EBB) konferenciáján vett részt.

A pénzügyminiszter elmondta: az állami támogatás célja, hogy megmentsék a rossz pénzügyi helyzetbe jutott vállalatot, és segítsék az energiakomplexum strukturális átalakítását.

A kormány nemrégiben sürgősségi rendeletet hagyott jóvá arról, hogy a Complexul Energetic Olteniának 1,2 millió lej állami támogatást adjanak. Az összeget a tavalyi évre vonatkozó kibocsátási tanúsítványok finanszírozására kapta a vállalat.

A komplexumot érintő strukturális átalakítások magába foglalják a szénalapú energiatermelés átváltását gáz alapú termelésre, illetve egy fotovoltaikus panelekből álló parkot is létre hoznának.

A CE Olteniánál 13 000 alkalmazott dolgozik. 

Az EBB egyébként kijelentette, hogy már nem finanszíroz fosszilis tüzelőanyagokkal kapcsolatos energiaprojekteket, csupán a zöld energiára összpontosít. (adevărul.ro, hírszerk.)

energiaEurópai Fejlesztési Bankkörnyezetvédelem
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális