2020. február 27. csütörtökÁkos, Bátor
EUR = 4.8074 RON
USD = 4.4186 RON
HUF = 1.4171 RON
GDP-növekedés = 4,1%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,8%
BET = 9,704.82(-0.76%)
Infláció = 3,6%
Alapkamat = 2,50%

Új nevet kaptak az Arta és a Punkt gyógyszertárak

 utolsó frissítés: 18:39 GMT +2, 2020. február 10.

Az Arta és a Punkt gyógyszertárak hétfőtől Dr.Max néven működnek tovább - jelentette be a gyógyszertárláncot működtető vállalat. A közlemény arról is beszámol, hogy a Sensiblu gyógyszertárak egy része is rebrandingen esett át és Dr.Max néven folytatja.

Így a vállalat gyakorlatilag 418 Dr.Max gyógyszertárat "nyitott" az ország 93 városában. Az Economica.net úgy számol, hogy a Sensiblu néven maradt egységekkel együtt már 600-nál is több gyógyszertár tartozik a vállalatcsoporthoz.

2017-ben a hazai gyógyszeripar legfontosabb híre volt, hogy a térség egyik legjelentősebb gyógyszeripari vállalata, a cseh Penta Investments megvásárolta a romániai A&D Pharma Csoportot, valamint a Sensiblu és Punkt gyógyszertárakat. A felvásárlást a versenytanácsnak is jóvá kellett hagynia, az értékét 350-400 millió euróra lőtte be a gazdasági sajtó.

A vállalat közleménye szerint, a hazai piaci igények felmérését követően döntöttek úgy, hogy két különböző brand révén kívánják kiszolgálni az ügyfeleiket:

  • Megmarad a Sensiblu gyógyszertárak egy része, amelyek jellemzően városi környezetben, jó helyszíneken, prémium kategóriás termékeket árulnak továbbra is.
  • Megjelenik a hazai piacon is a Dr.Max név, amely alatt elfogadhatóbb árú termékeket értékesítenek majd, különös hangsúlyt fektetve a krónikus megbetegedésekkel küzdők és az idősebb ügyfelek igényeire.

A Dr.Max név Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Szerbiában és Olaszországban van jelen. (economica, forbes, hírszerk.)

gyógyszer
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális