2020. február 27. csütörtökÁkos, Bátor
EUR = 4.8074 RON
USD = 4.4186 RON
HUF = 1.4171 RON
GDP-növekedés = 4,1%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,8%
BET = 9,704.82(-0.76%)
Infláció = 3,6%
Alapkamat = 2,50%

Büntetni akarják azokat a tisztviselőket, akik nem tartják be a határidőket a közbeszerzéseknél

 utolsó frissítés: 11:41 GMT +2, 2020. február 10.

Szankcionálhatók azok a tisztviselők, akik nem tartják be határidőket a közbeszerzésekkel kapcsolatban - közölte vasárnap este a B1 televízió műsorában Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő elmondta: a kabinet legutóbbi ülésén elfogadott egy, a közbeszerzéseket egyszerűsítő sürgősségi kormányrendeletet, amely többek között kimondja, hogy egy közbeszerzési dokumentáció hallgatólagosan elfogadottnak minősül, amennyiben az Országos Közbeszerzési Hatóság (ANAP) 15 napos határidőn belül nem közli döntését.

A kormányhatározat ugyanakkor szankciókat irányoz elő azokra a tisztviselőkre, akik nem tartják be a törvényes határidőket. A jogszabály szerint az egyszerű közbeszerzések nem tarthatnak többet húsz napnál, a bonyolultabbak legtöbb hatvan napot vehetnek igénybe.

Ugyanakkor korlátozni igyekeznek az óvások számát is: ezt csak egy bizonyos pénzösszeg letétbe helyezésével lehet megtenni, amely elvesz, amennyiben alaptalannak bizonyul a reklamáció. Az ítélőtáblákon a közbeszerzésekkel kapcsolatos ügyeket külön részleg fogja elbírálni - mondta el Orban. (agerpres)

közbeszerzés
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális