2021. december 6. hétfõMiklós
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

A MOL Románia 50 ezer euróval támogatja a BBTE gazdasági oktatásának fejlesztését

 utolsó frissítés: 17:22 GMT +2, 2020. január 29.

A MOL Románia és a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) bejelentették együttműködési megállapodásukat a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karon tanuló egyetemi hallgatók tanulmányainak és szakmai eredményeinek támogatása érdekében.

A partnerség keretében a MOL Románia három éven keresztül évente öt, egyenként 1000 eurós ösztöndíjat biztosít a legkiemelkedőbb tanulmányi eredményekkel rendelkező hallgatók számára, támogatja az elkövetkező öt évben a kari esettanulmány-versenyek megszervezését, valamint hozzájárul az oktatási infrastruktúra fejlesztéséhez, ami lehetőséget biztosít az egyetemi hallgatóknak a tantermeken kívüli önálló vagy csoportos tanulásra, felkészülésre.

A MOL Románia által támogatott projektek összértéke 50.000 euró.

"A felsőoktatási intézmények a társadalom egyik fontos pillérének számítanak, hiszen ők felelnek a fiatal generációk szakmai felkészítéséért, ezért azt gondoljuk, hogy az ilyen együttműködések hatékonyan hozzájárulhatnak a munkaerőpiac aktuális kihívásainak megoldásához. Éppen ezért a MOL Románia és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem egy újabb kapcsolódási pontot kíván létrehozni az üzleti szféra és az egyetemi oktatás között, közvetlenül diákokat célzó projektek támogatása révén. Az ösztöndíjakkal, az egyéni és csoportos tanulási terek berendezésével, valamint az esettanulmány-versenyek támogatásával igyekszünk ideális körülményeket teremteni a hallgatóknak és lehetőséget biztosítani nekik, hogy minél jobban felkészülhessenek jövőbeli pályafutásukra.” –
nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

„Három-négy évvel ezelőtt a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar egy jelentős infrastrukturális fejlesztésbe kezdett, amely egy vonzó oktatási és tudományos kutatási tér kialakítását tűzte ki célul mind az intézményben dolgozó oktatók, mind pedig az egyetemi hallgatók számára. A MOL Romániával megkötött partnerszerződés is ezt a célt szolgálja. Az együttműködés egyrészt az egyetemi hallgatók számára kíván kényelmes tanulási lehetőségeket biztosítani a kar épületén belül, másrészt pedig olyan eszközöket támogat, amelyek ösztönzik az egyetemi hallgatókat a minél jobb akadémiai teljesítmény elérésére. Bizonyossággal állíthatjuk, hogy a MOL Romániával aláírt együttműködési megállapodás
elsősorban az intézményünkben tanuló közgazdász hallgatók érdekeit tartja szem előtt és jelentősen hozzájárul az oktatás magas színvonalának biztosításához.” – jelentette ki Răzvan V. Mustață, a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának dékánja.

A ma bejelentett együttműködési megállapodás hűen tükrözi a MOL Románia és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem elkötelezettségét, hogy részt vállaljanak a romániai oktatási rendszer korszerűsítésében, olyan standardok és módszerek alkalmazásával, amelyek a világ legrangosabb egyetemein is legjobb gyakorlatnak számítanak, a tanulási körülmények és infrastruktúra javításával, valamint olyan innovatív tanulási módszerek támogatása révén, mint a gazdasági esettanulmány-versenyek.

Az oktatási infrastruktúra javítása 40 új „tanulási pont” létrehozását célozza a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar épületében, amely modern körülményeket biztosít az egyetemi hallgatóknak a tanuláshoz (minden ilyen tanulási pont két ergonomikus székkel ellátott íróasztalt, asztali lámpát, internet-hozzáférést, valamint konnektort és elektronikus eszközök töltésére alkalmas töltő csatlakozót bocsát a diákok rendelkezésére). Szintén a fejlesztési projekt része egy olyan zóna kialakítása és felújítása, ahol a diákok a tanórákon kívül találkozhatnak, feltöltődhetnek, nyugodt körülmények között tanulhatnak, valamint csoportos projektmunkákra is felkészülhetnek. (közlemény)

BBTEMol
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális