2021. október 19. keddNándor
EUR = 4.9481 RON
USD = 4.2724 RON
HUF = 1.3714 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,669.78(-0.32%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

Az időjárás változását ábrázoló munkákat díjazták a II. erdélyi adatvizualizációs mini-konferencián

 utolsó frissítés: 14:50 GMT +2, 2020. január 13.

Számos adatvizualizációs projektet mutattak be a hétvégén a Székelydata és a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar által közösen szervezett II. erdélyi adatvizualizációs mini-konferencián, amely fő témájaként az információközlést és az ezzel járó felelősséget emelte ki. Az esemény január 11-én zajlott a BBTE KGTK épületének aulájában.

A konferencia több panelben zajlott, elsőként a közgazdasági karon tavaly elindított Business Intelligence kurzus hallgatói csoportos projektjeiket mutatták be, majd magyarországi és erdélyi adatvizualizációs, grafikus design, közgazdász és marketing szakemberek prezentációi következtek.

 

A konferencián az adatok felhasználási módjairól, adatvizualizációs technológiákról, az adatok begyűjtésével kapcsolatos nehézségekről, valamint filozófiai megközelítésekről is tartottak prezentációt az előadók. 

A konferencia a Székelydata adatvizualizációs verseny élő döntőjével zárult, a döntős diákok bemutatóit és pályamunkáit szakmai zsűri értékelte. Az idén a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kar diákjainak, Deák Adriennek és Gergely Zsoltnak ítélték az első díjat, a második helyezést megosztva Császár Ákos és Pataky Attila kapta, a harmadik díj szintén megosztott: Majla Nándor, valamint Péter Kristóf, Miklós Attila és Szabó Albert-Balázs trió projektje között. (hírszerk.)

Nyitókép: Csala Dénes Facebook oldala

Székelydatakonferenciaadatvizualizációadatbázis
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális