2020. február 27. csütörtökÁkos, Bátor
EUR = 4.8074 RON
USD = 4.4186 RON
HUF = 1.4171 RON
GDP-növekedés = 4,1%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,8%
BET = 9,704.82(-0.76%)
Infláció = 3,6%
Alapkamat = 2,50%

Az Orange és a Deutsche Telekom globális fúziójáról pletykálnak

 utolsó frissítés: 09:47 GMT +2, 2019. november 28.

Az Orange és a Deutsche Telekom globális fúzióról tárgyal a német Handelsblatton megjelent értesülések szerint. A két európai távközlési óriás egyesülésével egy olyan mammutcég jöhetne létre, amely dominálná az európai piacot, és globális szinten is jelentős szereplővé válhatna. A Handelsblatt szerint a fúzióról szóló tervezés még nagyon korai fázisban van.

A Reuters megkeresésére még mindkét vállalat tagadta az értesüléseket. A pénzügyi piacok viszont jól fogadták a pletykákat, az Orange és a Deutsche Telekom részvényei is emelkedtek, hiszen az elemzők úgy értékelik, mindkét vállalat nyerne egy ilyen tranzakcióval. Ha létrejön a tranzakció, valószínű részévnycserével oldhatják meg a vállalatok, hiszen felvásárlásra sem a német, sem a francia vállalatnak nincsenek elegendő forrásai a másik fél jelentős mérete miatt.

Hogy a spekulációk mennyire nem újkeletűek, az is mutatja, hogy az Orange és a Deutsche Telekom vezérigazgatóinak pár hónappal ezelőtti találkozóján Stephane Richard és Tim Höttges egy magenta és narancs színű paddal pózoltak, amit sokféleképpen lehet értelmezni, de valószínű, hogy tudatosan megtervezett lépés volt a két vezér részéről.

Fotó: Tim Höttges Linkedin oldala.

Romániában is aktív téma, hogy a Deutsche Telekom esetleg eladná a helyi érdekeltségét. Gazdasági lapok korábban arról is írtak, hogy a vállalat már közvetítőket is megbízott arra, találjanak vevőt a romániai leányvállalatra. Piaci pletykák szerint az Orange és az RCS&RDS is az érdekeltek között volt. (handelsblatt, portfolio, zf.ro)

TelekomOrange
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális