2021. február 25. csütörtökGéza
EUR = 4.8725 RON
USD = 3.9845 RON
HUF = 1.3531 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,279.82(0.89%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

A BBTE továbbra is élen a közgazdasági és gazdálkodástudományi szakterületeken egy nemzetközi rangsorban

 utolsó frissítés: 15:10 GMT +2, 2019. november 18.

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem világszinten az 501+ helyen szerepel a frissen közzétett Times Higher Education nemzetközi rangsor (THE World University Rankings by Subject 2020) üzlettudományi és közgazdasági szakterületén, a jászvásári Alexandru Ioan Cuza Egyetem, a Bukaresti Tudományegyetem, valamint a bukaresti Közgazdaságtudományi Akadémia mellett. Ezeknek a romániai egyetemeknek sikerült bekerülniük a neves rangsorba.

A THE szakterületi világrangsor összeállításakor figyelembe vett szempontok alapján a BBTE kiemelkedik a romániai egyetemek közül a megjelent tudományos kutatási eredményeknek és az intézmény nemzetközi láthatóságának köszönhetően, ugyanakkor a felsorolt három romániai egyetemmel hasonló besorolásba került az oktatás minősége, az innováció, illetve az üzleti szférának közvetített tudástranszfer alapján.

Ráadásul, a három szakterület közül kettő esetében (Accounting & Finance, illetve Economics & Econometrics) a BBTE megelőzi a többi romániai egyetemet a megvalósult kutatások mennyiségének tekintetében, valamint azok idézettsége alapján.

A Times Higher Education (THE) World University Rankings a felsőoktatási intézmények nemzetközi rangsorolásának egyik legrelevánsabb listája. A Times Higher Education 2004 óta végzi a világ egyetemeinek kiértékelését és rangsorolását, amelynek összeállításakor egy egész sor olyan tényezőt vesznek figyelembe, amelyek tükrözik az oktatási/tanulási tevékenységeket, az egyetemek és az üzleti szféra közötti kapcsolatot, az egyetemek nemzetköziesítésének szintjét, illetve az egyetem keretében zajló kutatások mennyiségét és minőségét (tudományos publikációk, ezek idézettsége, a kutatásból származó bevételek).

(közlemény)

BBTE
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális