2020. július 14. keddÖrs, Stella
EUR = 4.8423 RON
USD = 4.2788 RON
HUF = 1.3687 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,466.65(-0.05%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 2,00%

Elon Musk végre elárulta, hol fogják felépíteni a Tesla európai gigagyárát

 utolsó frissítés: 13:09 GMT +2, 2019. november 13.

Elon Musk tegnap hivatalosan is bejelentette: Németországban, Berlin mellett épül majd a Tesla Gigafactory. 

Musk azt is elmondta, hogy az üzem az új berlini repülőtértől nem messze épül majd fel, és "reméli, hogy majd jobb tempóban épül, mint maga a reptér" - utalva arra, hogy a Berlin Brandenburg (BER) légikikötő több éves csúszásban van, hiszen már 2006-ban kezdték annak építését. 

Sajtóértesülések szerint az új üzemben elsősorban akkumulátorokat gyártanak majd, de a hajtáslánc egyes elemei és később a Model Y is itt készül majd. A német lapok azt írják, hogy a berlini üzemben gyárthatják majd a Tesla legújabb modelljét, a rendkívül népszerű Model 3-at is az európai piacra.

Egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy mikor kezdik az üzem építését és mikor indul el a gyártás, de még azzal kapcsolatosan is folyik a találgatás, hogy hány munkahelyet teremt az új gyár. 

Miután a Tesla bejelentette, hogy Európában építene üzemet, több ország is versenybe szállt, többek között Franciaország és Hollandia is jelezte szándékát Németország mellett. Németországon belül több tartomány is versengett, a legesélyesebbnek az Észak-Rajna-Vesztfália régiót tartották, így meglepetésnek számít a tegnapi bejelentés. 

(szerk.)

autóNémetország
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális