2020. aug. 13. csütörtökIpoly
EUR = 4.8357 RON
USD = 4.1087 RON
HUF = 1.3994 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3298 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,777.30(0.36%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Jó hír az applikációval működő cégeknek: az államfő kihirdette az alternatív szállítási törvényt

 utolsó frissítés: 18:10 GMT +2, 2019. november 07.

Klaus Iohannis államfő kihirdette csütörtökön az alternatív szállítási tevékenységet szabályozó, 2019/49-es törvényt, miszerint az alternatív szállítást, díj ellenében, engedéllyel rendelkező szállító végezheti, az utas és az autót birtokló szállítmányozó között megkötött szállítási szerződés alapján. Ezt egy digitális platform üzemeltetője közvetít egy, a távközlési minisztérium által engedélyezett digitális platformon keresztül.

A digitális platformokra vonatkozó műszaki engedélyt legtöbb 30 munkanap alatt állítják ki és 24 hónapig érvényes.

A szállításra használt valamennyi gépkocsinak, tulajdonosától függetlenül, a Román Útügyi Hatóság (ARR) engedélyével kell rendelkeznie.

A törvény leszögezi, hogy amennyiben a szállítási díjat közvetlenül az utastól szedi be, a szállítónak elektronikus pénztárgéppel kell rendelkeznie, nyugtát kell adnia és az ügyfél kérésére számlát köteles kiállítnia.

Amennyiben a fizetés a digitális platformon keresztül, kizárólag elektronikus úton történik, a szolgáltatásról elektronikus formában számlát kell küldeni az utasnak.

A digitális platform kezelőjének kétévenként 100 ezer lej adót kell fizetnie.

Az alternatív szállítást lebonyolító járművekben, elől-hátul, látható helyre, ki kell függszteni a jármű és a digitális platform azonosítását lehetővé tevő információkat.

A már működő alternatív szállítóknak 2020. február 1-jéig van határidejük, hogy alkalmazkodjanak jelen jogszabály előírásaihoz.

(Agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális