2021. március 1. hétfõAlbin
EUR = 4.8744 RON
USD = 4.0456 RON
HUF = 1.3442 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,257.13(0.54%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Újabb világszínvonalú versenyen lettek dobogósak a BBTE magyar tagozatos közgazdász hallgatói

 utolsó frissítés: 10:15 GMT +2, 2019. október 15.

Az erdélyi magyar nyelvű közgazdászképzés máig legkiemelkedőbb hallgatói eredményét érték el a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének diákjai 2019. október 7-11 között a norvégiai Bergenben megrendezett világszínvonalú NHH International Case Competition nemzetközi esettanulmány versenyen.

Amerikai, ázsiai és nyugat-európai egyetemek csapataival versenyezve a Barabási Tamás (Gazdasági informatika 3. év), Borsos András (Pénzügy és bank, 3. év), Jakó Zsolt (Menedzsment 3. év) és Molnár Eszter (Gazdasági informatika 3. év) alkotta kolozsvári csapat csoportelsőként jutott a verseny három csapatos nagydöntőjébe, ahol megosztott második helyet ért el.

A csoportfordulók során a kolozsvári csapat a BI Norwegian Business School, a City University of Hong Kong, valamint a házigazda NHH Norwegian School of Economics csapatait sikerült megelőzze a Norge Coop vállalat kihívásaira adott gyakorlati megoldásával. A nagydöntőben, ahol a csapat szintén kiemelkedően teljesített, az amerikai Georgetown University, valamint a későbbi győztes ausztrál University of Technology Sydney volt az ellenfél.

A kolozsvári magyar közgazdász hallgatók ezt a sikert röviddel azután érték el, hogy egyetemi kollégáik csapatai a washingtoni Georgetown University versenyén runner-up díjat, a University of Maastricht versenyének legfontosabb fordulójában csoportmásodik helyet, a budapesti Solvers’ Cup 10 órás fordulójában pedig második helyet szereztek, összességében az erdélyi magyar nyelvű közgazdászképzésben mindmáig egyedülálló nemzetközi eredményeket felmutatva.

A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

(közlemény)

BBTEközgazdászverseny
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális