2020. június 4. csütörtökBulcsú
EUR = 4.8398 RON
USD = 4.3112 RON
HUF = 1.3998 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,8%
BET = 8,981.80(1.90%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 2,00%

Magyarországi cég vásárolta meg a marosvásárhelyi Promenada plázát

 utolsó frissítés: 09:48 GMT +2, 2019. szeptember 23.

Több magyarországi gazdasági szaklap is arról cikkezik, hogy a milliárdos Jellinek Dániel többségi tulajdonában lévő Indotek Group megállapodást kötött a francia AEW Europe csoporttal - a Morgen Stanley közreműködésével, így megvette a mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű bevásárlóközpontot Marosvásárhelyen.

A tervek szerint korszerűsítik majd az épületet, új lesz az arculat és az üzleti koncepció, valamint új üzletláncokat is bevonzanának.

Jellinek a Portfolio.hu-ban megjelent nyilatkozatában azt is elmondja, hogy ezen a beruházáson kívül más akvizíciókkal is megerősítené jelenlétét a romániai ingatlanpiacon.

„Fontos mérföldkő számunkra a Promenada megvásárlása, amely az Indotek Group portfóliójában az első romániai kereskedelmi létesítmény lesz. Ugyanakkor a marosvásárhelyi bevásárlóközpont megvétele egy évek óta tartó tudatos építkezés része is, amely egyszerre célozta azt, hogy társaságunk a kiskereskedelmi ingatlanok területén a meghatározó szereplők közé lépjen elő Magyarországon, ezzel párhuzamosan pedig a régiós országok piacán is megjelenjen ebben a szegmensben” – idézi Jellinek Dánielt a Forbes.hu

(Portfolio.hu, Forbes.hu, szerk.)

Nyitókép: Forbes.hu

Marosvásárhelybevásárlóközpont
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális