2019. október 16. szerdaGál
EUR = 4.7537 RON
USD = 4.3082 RON
HUF = 1.4276 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 9,510.94(-0.36%)
Infláció = 3,84%
Alapkamat = 2,50%

Nyilvánossá tennék a nagyobb cégek vezetőinek adóbevallásait

 utolsó frissítés: 13:24 GMT +2, 2019. szeptember 19.

A tőzsdén jegyzett cégek, beleértve az állami részvényekkel rendelkező vállalatok vezetői (mint például a Romgaz vagy Petrom) nyilvánossá kell tegyék adóbevallásukat – írja  az Economica.net. A tervezetet az EU 2017/2402-es rendeletének alapján iktatta be a pénzügyminisztérium.

A már a konzultációs szakaszon átesett törvénytervezet szerint a hatályba lépés után az érintettek a nyilvánosság számára elérhetővé kell tegyék a vállalat bérezési politikájáról készített jelentéseket, illetve a konkrét adóbevallást is.

A tervezet szerint a következő titulusokat betöltő személyek számítanak érintettnek: az igazgatótanács bármely tagja, a felügyelőbizottság minden tagja, valamint a vezérigazgató és a vezérigazgató-helyettes.

A bérezési politikáról szóló jelentéseket számos szempont alapján kell majd kidolgozni. Figyelembe kell venni az alkalmazottak szelekciójának feltételeit és bérezési átlagát az elmúlt öt évre visszamenően. Fontos szempont továbbá a fizetések teljesítmény alapján történő indoklása, emellett tartalmaznia kell az érintettekkel kötött szerződések időtartamát, a felfüggesztési záradékot és az ahhoz kapcsolódó kifizetéseket, illetve az esetleges magánnyugdíj juttatásokat is.

Az adóbevallásnak tartalmaznia kell a teljes jövedelmet részletekre lebontva; az éves jövedelem változását, az illető vállalkozás részéről bárminemű juttatást, a birtokolt részvények értékét és a részvényekből származó jövedelmet, valamint a bérezési politikától való bárminemű eltérést.  

(Economica.net, szerk.)

Nyitókép: Economica.net

jövedelem
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális