2021. október 28. csütörtökSimon, Szimonetta
EUR = 4.9486 RON
USD = 4.2693 RON
HUF = 1.3549 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 12,748.97(0.11%)
Infláció = 5,25%
Alapkamat = 1,50%

A kormány nem akarja szavazat alá bocsátani az RMDSZ turizmust szabályozó javaslatait

 utolsó frissítés: 10:18 GMT +2, 2019. szeptember 19.

Egy turizmust szabályozó törvénytervezetet nyújtott be az RMDSZ, amelyet a szakbizottság elfogadott, de a kormánypárt nem volt hajlandó szavazat alá bocsátani, "mert nem tudják biztosítani a többséget" - áll a Szövetség közleményében. 

A javaslat értelmében a turisztikai települések költségvetése egészülne ki abból az 1 százalékos adóból, amelyet a turisták fizetnének be a szállásköltséggel együtt, és amelyből utakat, közvilágítást, helyi beruházásokat lehetne finanszírozni, illetve a köztisztasággal és hulladékgazdálkodással kapcsolatos költségeket lehetne fedezni. Az Európai Unió több tagállamában működik a city tax rendszer - mutatott rá Antal Lóránt RMDSZ-es szenátor, majd hozzátette: a turisták és szállodaipar így közvetlen módon hozzájárulhat a turisztikailag látogatott települések gondozásával kapcsolatos költségekhez.

 Az RMDSZ a képviselőházban is fenntartja javaslatait, amelyek a kalandparkok jogállását is magukba foglalták - írja a közlemény. 

Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője szerint a közigazgatási törvénykönyv tervezet is hasonló sorsa juthat a következő hetekben, a törvényhozó véleménye szerint ez elfogadhatatlan.

(közlemény)

RMDSZturizmus
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális