2020. június 4. csütörtökBulcsú
EUR = 4.8398 RON
USD = 4.3112 RON
HUF = 1.3998 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3189 lej (nettó)
Munkanélküliség = 4,8%
BET = 8,981.80(1.90%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 2,00%

A Thinkonomy csapata interaktív kerekasztal-beszélgetésekre hívja a fiatalokat Válaszútra

 utolsó frissítés: 17:39 GMT +2, 2019. szeptember 17.

"A jövő itt van és sosem lesz vége" – állítják a Fiatalok, Válaszúton című rendezvény szervezői, akik idén harmadik alkalommal szervezik meg a Thinkonomy Egyesület egyik legkiemelkedőbb eseményét.  Állításuk szerint ez egy generációs rendezvény (a célközönség a pályakezdő és fiatal családosok generációja, de természetesen mindenkit nagyon szívesen látnak az eseményen), ahol a különböző szakmai körök képviselőinek találkozási platformot biztosítanak, és ahol lehetőség adódik egy tágabb értelemben vett közösség kialakulására.

A rendezvénynek nem az a célja, hogy passzív előadásokon vegyünk részt, hanem azt szeretnénk elérni, hogy proaktív kerekasztal-beszélgetések során az előadók és a közönség egyaránt alakítsa a beszélgetéseket, viták alakuljanak ki, pró és kontra véleményeket fogalmazzunk meg, amelyeket közösen megbeszélünk – mondta Szőcs Endre, az esemény főszervezője, a Kolozsváron szervezett sajtótájékoztatón.

A Fiatalok, Válaszúton hétvégét a válaszúti Kallós Alapítvány épületkomplexumában szervezik október 11-13. között.  

Kovács Bálint a Thinkonomy elnöke és Szőcs Endre, főszervező

A főszervező elmondása alapján a programkeret lényegében két fő részre összpontosul: este lesznek a szélesebb társadalmi kérdéseket is érintő panelbeszélgetések, napközben pedig szakmai kerekasztalokon vehetünk részt. Szőcs azt is elmondta, hogy a tematikai feloszlása a hétvégének partnerszervezetek közreműködésével alakult ki. Ez a rendezvény tulajdonképpen egy hálózatként működik, és gyakorlatilag a szakmai közegek különböző gondolkodókat elhívnak, így alakul ki a rendezvény tartalmi része:

1. Kezdő vállalkozói kerekasztal a Junior Business Club szervezésében

2. Szakkollégiumi kerekasztal a Mikó Imre Szakkollégium által

3. Technológiai innovációk kerekasztal

4. Marketing kerekasztal a MarkeTeam közreműködésével

5. Management –elméleti kérdéseket körülölelő kerekasztal a GTK (Gazdasági Tanácsadó Klub)

6. Sajtókerekasztal – ezt a Thinkonomy maga szervezi

7. Egyház és a jövő

8. Influenszerek hatása az új generációkra

9. Vidékfejlesztés az RMGE (Románia Magyar Gazdák Egyesülete) által

10. HR témák  – amit a RIF (a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciója) szervez

11. Történelmi kerekasztal – ahová a szervezők reményei szerint sikerül román anyanyelvű előadókat is elhívni

12. Divat és képzőművészet

"Ha minden igaz, ez a panel még bővül" – mondta Szőcs.  Ami újdonságnak számít a tavalyi rendezvény óta, hogy idén külön figyelmet szentelnek a kisgyerekes szülőkre, ennek érdekében gyerekmegőrzőt is biztosítanak.

Regisztrálni majd az esemény egyre frissülő weboldalán lehet szeptember 17-től. A helyszínen igény szerint biztosítanak majd étkezést és szállást is.

A Thinkonomy egyfajta tudástárrá bővülne

Kovács Bálint az egyesület elnöke arról számolt be, hogy maga a Thinkonomy a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Közmag nevű kiadványának folytatásaként jött létre, egy olyan platformként, ahol a fiatal közgazdász és jogászhallgatók egyedi, különleges cikkeket publikálhattak. A weboldal tartalomfrissítés mellet külön kerekasztal-beszélgetéseket és tréningeket is szerveztek, majd 2016-ban született meg az ötlet, hogy egy nagyszabású rendezvénnyel hozzák egy fedél alá a különböző szakterületek képviselőit.

A Fiatalon, Válaszúton eseménnyel nem állnának le: a fentebb említett partnerszervezetek által szervezett, szakmailag jelentős előadásokról rövid szintéziseket készítenének, és ezen túl igyekeznek majd videó anyagokat is készíteni, hogy a rendezvények tartalmi részei mindenki számára elérhetőek legyenek.

Nyitókép: Thinkonomy.ro Részlet a tavalyi rendezvényről

Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális