2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergõ
EUR = 4.7667 RON
USD = 4.3224 RON
HUF = 1.4239 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 9,692.51(0.00% )
Infláció = 3,84%
Alapkamat = 2,50%

Trump két héttel halasztja a kínai termékekre kivetett büntetővámok bevezetését

 utolsó frissítés: 11:10 GMT +2, 2019. szeptember 12.

Az amerikai kormányzat két héttel elhalasztja a kínai termékekre kivetett büntetővámok október 1-jére tervezett bevezetését - írja az MTI Donald Trump amerikai elnök szerda esti Twitter bejegyzésére hivatkozva.

Azt írta, hogy a döntést Liu He kínai miniszterelnök-helyettes kérésére hozta meg, és "azért, mert a Kínai Népköztársaság a 70. évfordulóját ünnepli". Hozzáfűzte, hogy a halasztást "a jóakarat gesztusaként kell értelmezni".
Az amerikai kormány október 1-jétől 25-ről 30 százalékra emeli az eddigi tarifát mintegy 250 milliárd dollár értékű kínai árura, de elsősorban nem fogyasztási cikkekre vonatkozik a vám. 

Október elején amerikai és kínai tisztségviselők Washingtonban tartják a kereskedelmi tárgyalások újabb fordulóját. Peking szerdán bejelentette, hogy néhány amerikai árut egy éven keresztül mentesít a büntetővámok alól, igaz, agrártermékek - köztük a legnagyobb exportáruk, a szójabab és a kukorica - nem szerepelnek közöttük. Erre reagálva Trump szerdán a Fehér Házban újságíróknak azt mondta: ez gesztus volt a kínaiaktól, akik helyesen cselekedtek.

A Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi háború egy ideje már az egész világgazdaságot rettegésben tartja, mélypontra süllyesztve a nemzetközi devizapiacot. 

(MTI)

AmerikaKína
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális