2020. aug. 13. csütörtökIpoly
EUR = 4.8357 RON
USD = 4.1087 RON
HUF = 1.3994 RON
GDP-növekedés = 2,4%
Átlagbér = 3298 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,2%
BET = 8,777.30(0.36%)
Infláció = 2,68%
Alapkamat = 1,50%

Európa egyik legnagyobb magánrepterét építik majd Giurgiuban

 utolsó frissítés: 15:15 GMT +2, 2019. szeptember 10.

Az rfi.ro vette észre és közölte Niculae Bădălău gazdasági miniszter Facebook-bejegyzését, miszerint Giurgiuban építenék fel Európa egyik legnagyobb magánrepterét, amelyet az Egyesült Arab Emírségekből származó befektető finanszírozna.

A miniszter hivatalos oldalán arról számolt be, hogy a múlt héten Viorica Dăncilă miniszterelnök jelenlétében tárgyaltak a reptér építésével megbízott céggel.

Így akár már októbertől el is indulhatnak a Constantin Brâncuşi reptér munkálatai, amely a tervek szerint 2500 hektárnyi területen fekszik majd. Ez egy magánreptér – hangsúlyozza a miniszter, de a Gazdasági Minisztérium „és sok más minisztérium” nevében is ígéretét adta, hogy hozzájárulnak a beruházáshoz.  „Az általam irányított intézmény például egy 350 megawatt teljesítményű reaktor építésével támogatja a beruházást. Román vállalkozókat is bevonnak, de a megyei hatóság is finanszírozhat”- áll még a közleményben.

A reptér egyaránt személyszállítás és teherszállítás kiszolgálásra is képes lesz, ezen kívül a munkahelyteremtés szempontjából is rendkívüli jelentősége van – emeli ki a bejegyzés. Hogy pontosan hol épül majd fel, azt egyelőre nem tudni, ez az információ még nem nyilvános. A tervek szerint öt év alatt készülhet el.

(szerk.)

repülőtér
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális