2021. december 3. péntekFerenc, Olívia
EUR = 4.9487 RON
USD = 4.3767 RON
HUF = 1.3605 RON
GDP-növekedés = 13,0%
Átlagbér = 3545 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5%
BET = 12,379.50(1.41%)
Infláció = 7,9%
Alapkamat = 1,75%

Többek között Barabási Albert László is előad a 7. Digitális Székelyföld Konferencián Marosvásárhelyen

 utolsó frissítés: 11:29 GMT +2, 2019. szeptember 05.

Hetedik alkalommal szervezik meg a Digitális Székelyföld Konferenciát, ezúttal Marosvásárhelyen, a Sapientia Tudományegyetemen, szeptember 26-29. között. 

Minden évben kiemelt tematika köré építik a programsort, ennek szellemében idén a mesterséges intelligenciát választották a szervezők. 

Néhány kiemelt programpont: Ipar 4.0, Fintech, Big Data, Projektmanagement, RDI, Agrárinformatika, Okos városok, MI ÉLŐ demonstráció. Ezen kívül szó lesz digitális marketingről, felnőttképzésről, a "Székelyföld" brandről, GDPR-ról, innovációs fejlesztésekről, stb.

A szervezők egyik célja, hogy a Digitális Székelyföldet építeni kívánó cégek és magánszemélyek egyaránt hozzájuthassanak olyan információkhoz, technológiákhoz, módszerekhez, amelyek a továbbiakban segíteni tudják munkájukban. Ezért tervezik minden évben oly módon a konferenciát, hogy fórumként és találkozási pontként egyaránt szolgáljon.

A digitális konferencia nem csak az IT szakmához szól - hangsúlyozták, hanem mindenkihez, aki digitális eszközökkel és módszerekkel próbál érvényesülni a különböző piacokon, vagy legalább egyszer küldött már emailt telefonról.

A közlemény szerint idén a konferencián részt vesz többek között Barabási Albert László fizikus és kutató, Szertics Gergely az AI Partners ügyvezetője, Dr. Gál András Levente ügyvéd, államtitkár, Kolumbán Gábor a Civitas Alapítvány igazgatótanácsának elnöke, és még sokan mások. Az előadókról részletesen az esemény honlapján olvashatnak. 

A konferencia víziója, hogy Székelyföld 2025-re egy olyan régióvá válik, ahol a magas hozzáadott értékű termékek és szolgáltatások teszik ki a gazdasági termelés legnagyobb hányadát, ez pedig egyúttal a társadalom jólétének növekedéséhez vezet erdélyi és európai viszonylatban egyaránt. Ebben a vízióban a digitalizálás és az informatikai ágazat, valamint az ez által biztosított eszközök és megoldások alapvető tényezőt képeznek.

(közlemény)

konferenciaMarosvásárhely
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális