2020. február 27. csütörtökÁkos, Bátor
EUR = 4.8074 RON
USD = 4.4186 RON
HUF = 1.4171 RON
GDP-növekedés = 4,1%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,8%
BET = 9,704.82(-0.76%)
Infláció = 3,6%
Alapkamat = 2,50%

99 százalékban kész volt a Lugos–Déva autópálya szakasz, de jött a közlekedési miniszter...

 utolsó frissítés: 18:17 GMT +2, 2019. augusztus 28.

Az Infrastruktúrát Kezelő Országos Vállalat (CNAIR) felbontotta a szerződést a dél-erdélyi, A1-es jelzésű, Lugost Dévával összekötő autópálya elkészült, de át nem vett, 21 kilométert kitevő 3-as szakaszának kivitelezőjével, állítja a Pro Infrastructura Egyesület szerdai Facebook-bejegyzésében. 

'Tizenhat napja, amióta a 21 kilométeres pályaszakasz 99%-ban elkészült, Răzvan Cuc miniszter és a CNAIR képviselői folyamatosan zsarolták az építőt, hogy fogadja el a munkálatok garanciaidejének a kiterjesztését 4 évről 10 évre, és egy pillanatig sem vették figyelembe azt a lehetőséget, hogy a sztrádát megnyissák. Ez olyan, mintha egy ház felépítőjével a munka elvégzése után egy villanyégő hiánya miatt bontanának szerződést. Az infrastruktúra ágazatában ez elképzelhetetlen. Valószínűleg globális premierről beszélünk' - írja az egyesület. 

Az egyesület szerint a Holgya csomópont építésére vonatkozó szerződést (amelyet ugyanez a vállalkozó épít) nem bontották fel.

'Következésképpen, a 21 kilométeres szakasz átadása bizonytalanná vált. Az egyetlen biztos dolog az, hogy a román állam végleg elveszíti a 4 éves garanciát a munkálatokra, és sok éves per vár ránk, amelynek nyomán esetleg több tízmilliós kártérítéseket kell majd fizetni a kivitelezőnek, és ezt az összeget mi, adófizető állampolgárok fogjuk fizetni' - szögezi még le a Pro Infrastructura Egyesület. 

A szállítási minisztériumhoz közel álló források megerősítették az erről szóló információkatt. 

'A szerződés felbontása mellett döntöttek. Cuc miniszter és Sorin Scarlat, a CNAIR igazgatója tárgyalást folytatott a kivitelezővel és felbontották a szerződést' - mondták a források. 

Răzvan Cuc szállítási miniszter két nappal ezelőtt azt nyilatkozta, lehet, hogy felbontják a szerződést a 3-as szakasz kivitelezőjével, de előbb tárgyalást folytatnak. (agerpres)

közlekedésautópálya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális