2020. február 27. csütörtökÁkos, Bátor
EUR = 4.8074 RON
USD = 4.4186 RON
HUF = 1.4171 RON
GDP-növekedés = 4,1%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,8%
BET = 9,704.82(-0.76%)
Infláció = 3,6%
Alapkamat = 2,50%

Hargita hazavár: interaktív álláskereső weboldallal segítik a munkakereső fiatalokat

 utolsó frissítés: 13:09 GMT +2, 2019. augusztus 19.

Megjelent a hargitahazavar.ro interaktív álláskereső weboldal, amelynek nem titkolt célja, hogy a Kolozsváron vagy más egyetemi városban tanuló fiatalokat hazacsábítsa az egyetemi évek után.

A kezdeményezés lényegében két célközönséget céloz meg: a Hargita megyei településekről elvándorolt egyetemistákat és fiatal felnőtteket, valamint a Hargita megyei vállalatokat, intézményeket, alapítványokat, amelyek itt közzé tehetik állásajánlataikat, és kapcsolatba léphetnek az álláskeresőkkel. A felület így célszerűen teremt kapcsolatot az egyetemi városok diákjai és a Hargita megyei cégek között.

A weboldalra kattintva szemlézhetünk a már feltöltött munkalehetőségek között, amelyek különböző kategóriákba vannak sorolva, például: egészségügy-gyógyszeripar, közigazgatás, értékesítés-kereskedelem vagy adminisztráció-irodai munka. A weboldal lehetőséget ad arra is, hogy kulcsszavak alapján segítse a keresést, illetve a település és kategóriák keresztmetszete alapján is lehet válogatni. Ha a munkakeresőnek nem felelnek meg a feltüntetett ajánlatok, feliratkozás után feltöltheti önéletrajzát, amely elérhető lesz azon munkaadók számára, akik regisztráltak az oldalon. 

A weboldal a Hargita hazavár! című projekt részét képezi, amely a 2019. június 20-án szervezett, A városod hazavár! című kolozsvári állásbörzén is bemutatkozott. Hargita megyén kívül Bihar és Szatmár megyei, valamint sepsiszentgyörgyi állásajánlatokkal is találkozhattak a Kolozsváron tanuló fiatalok.

A szervezők azzal indokolták a kezdeményezést, hogy a legtöbb erdélyi település kénytelen szembenézni azzal a problémával, hogy az egyetemisták már nem térnek haza, a helyi vállalatok pedig szakképzett munkaerő hiányával küzdenek.

Az állásbörzésről készült összefoglaló videó itt látható:

Hargita megyeállás
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális