2020. február 26. szerdaEdina
EUR = 4.8074 RON
USD = 4.4186 RON
HUF = 1.4171 RON
GDP-növekedés = 4,1%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,8%
BET = 9,704.82(-0.76%)
Infláció = 3,6%
Alapkamat = 2,50%

Stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítják a Marosvásárhely-Jászvásár autópályát

 utolsó frissítés: 15:53 GMT +2, 2019. augusztus 16.

Răzvan Cuc szállítási miniszter pénteki sajtótájékoztatóján "stratégiai jelentőségű országos projektnek" nyilvánította a Marosvásárhelyt Jászvásárral összekötő sztrádát - adta hírül az Agerpres. 

A miniszter az A8-as jelzésű autópálya megépítéséért küzdő egyesületek képviselőivel való, Jászvásárban szervezett találkozón jelentette ki, ahol Viorica Dăncilă kormányfő is jelen volt. 

"A Legfelsőbb Védelmi Tanács következő ülésén stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítjuk a Nagy Egyesülés sztrádát, azaz a Marosvásárhely - Németvásár (Târgu Neamţ) - Jászvásár - (a Moldovai Köztársaság területén elhelyezkedő) Ungheni szakaszokat, beleértve a Pruton átívelő hidat is. Kéthetente találkozunk majd ebben az ügyben és megbeszéljük a fejleményeket" - részletezte Cuc.

A miniszter rámutatott, azért döntöttek úgy, hogy stratégiai jelentőségű országos projektnek nyilvánítják a sztrádát, mert így az állami költségvetésből is kiutalhatnak pénzt; eredetileg ugyanis köz- és magánszféra partnerséggel akarták megoldani a finanszírozást. 

Még márciusban igen nagy port kavart Stefan Mandache kampánya, aki saját költségén építtette meg az első, mindössze egy méter hosszú moldvai autópályát Suceava megyében, tiltakozva az ellen, hogy Moldva az ország egyedüli régiója, ahol még egyetlen méter autópálya sem épült.

(Agerpres)

autópálya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális