2021. február 25. csütörtökGéza
EUR = 4.8725 RON
USD = 3.9845 RON
HUF = 1.3531 RON
GDP-növekedés = -3,9% (2020)
Átlagbér = 3620 lej (nettó)
Munkanélküliség = 5,3%
BET = 10,279.82(0.89%)
Infláció = 2,99%
Alapkamat = 1,25%

Nemzetközi versenyeken dobogósak a BBTE magyar tagozatos közgazdász hallgatói

 utolsó frissítés: 10:39 GMT +2, 2019. augusztus 14.

Az Imperial College London csapata mögött második helyezést és különdíjat értek el a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének hallgatói a budapesti Solvers’ Cup nemzetközi verseny 10 órás esettanulmányának megoldásával. Borsos András (Pénzügy és bank, II. év), Farkas-Hegyi Beatrix (Menedzsment, I. év), Szép Hunor (Pénzügy és Bank, I. év) és Tiboldi Dorka (Gazdasági informatika, I. év) kiválóan képviselték Romániát és egyetemüket az erős mezőnyben.

A Babeş-Bolyai Team képviselői

A sikert a tanulmányaiknak még csak az elején tartó kolozsvári magyar közgazdász hallgatók röviddel azután érték el, hogy egyetemi kollégáik csapatai a washingtoni Georgetown University versenyén runner-up díjat, a University of Maastricht versenyének legfontosabb fordulójában pedig csoportmásodik helyet szereztek, összességében az erdélyi magyar nyelvű közgazdászképzésben mindmáig egyedülálló nemzetközi eredményeket felmutatva.

A 2019. augusztus 8-11 között zajló,  a Case Solvers által szervezett Solvers’ Cup nemzetközi esettanulmány versenyen két különböző vállalat számára kellett megoldást nyújtsanak a résztvevők. A csapatoknak négy óra állt rendelkezésükre, hogy kidolgozzanak egy terjeszkedési stratégiát a DHL számára, valamint tíz órájuk volt arra, hogy megoldást találjanak az Amigos for children nevű magyarországi nonprofit szervezet jövőbeli kihívásaira.

A kolozsvári csapat a tíz órás feladatnál a dobogó második fokára léphetett fel, valamint elnyerték a legjobban megvalósítható megoldás különdíját is, maguk mögé utasítva többek között olyan egyetemek csapatait, mint a University of Münster, University of Belgrade vagy a Budapesti Corvinus Egyetem.

A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

(közlemény)

BBTE
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális