2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergõ
EUR = 4.7667 RON
USD = 4.3224 RON
HUF = 1.4239 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 9,692.51(0.00% )
Infláció = 3,84%
Alapkamat = 2,50%

Infrastrukturális fejlesztésre nyert 15 millió eurós támogatást a székelyudvarhelyi önkormányzat

 utolsó frissítés: 10:04 GMT +2, 2019. augusztus 09.

Két pályázatot nyújtott be Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, amelyekre összesen 15 millió eurót nyert a város. A Gálfi Árpád polgármester, valamint Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója által aláírt szerződés révén Székelyudvarhely  közúti infrastrukturájának felújítása és korszerűsítése, és a szén-dioxid kibocsátás szintjének csökkentése című projekt valósulhat meg - írja az önkormányzat közleménye. 

A két pályázat által 16 km-en teljesen megújul az útburkolat az úgynevezett faltól falig elv alapján. Ez azt jelenti, hogy új járdák, zöldövezet, bicikliutak és teljesen új úttest épül. A projekt célja az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentése az alternatív, környezetbarát lehetőségek előtérbe helyezése által. Így összesen 16 km teljesen új, összefüggő bicikliútja lesz a városnak, bekapcsolva a központi részbe a lakónegyedeket is, ígérik. A város mindhárom bejáratától így összefüggő bicikliúton lehet majd eljutni a központig. 

Továbbá 8 elektromos autóbuszt is vásárol a város, amelyeknek a tömegközlekedés népszerűsítése és széleskörű igénybevételének bátorítása a cél. A buszokon GPS-rendszer, kamerák, jegyérvényesítő automata, kijelző, utasszámláló, a buszmegállókban kijelző, jegyautomata kerül felszerelésre. A projektből telefonos applikáció, kerékpárszámláló oszlopok, diszpécser-rendszer, töltőállomások, e-ticketing rendszer is épül majd.

A pályázat megvalósulásának alapvető kritériuma a város vonalas infrastruktúrájának
rendbetétele. A gáz, víz- és szennyvízhálózat cseréje tehát ezzel a pályázattal összhangban már elkezdte a 2023-as lejáratú projekt megvalósulási feltételeinek megteremtését.

(közlemény)

infrastruktúra
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális