2020. február 27. csütörtökÁkos, Bátor
EUR = 4.8074 RON
USD = 4.4186 RON
HUF = 1.4171 RON
GDP-növekedés = 4,1%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,8%
BET = 9,704.82(-0.76%)
Infláció = 3,6%
Alapkamat = 2,50%

Hatalmas büntetést kapott a Facebook, 5 milliárd dollárt kell fizessenek

 utolsó frissítés: 17:21 GMT +2, 2019. július 24.

Igaznak bizonyultak azok a korábban kiszivárgott hírek, amelyek szerint a Facebook 5 milliárd dolláros büntetést kell kifizessen a Cambridge Analytica-botrány miatt. A vállalatot az amerikai kereskedelmi bizottság büntette meg, amely korábban soha nem szabott ki ekkora bírságot.

A vizsgálat már március óta folyt, és most a vállalat, valamint az amerikai kereskedelmi bizottság megállapodásával ért véget.

A bírság összege a tavalyi bevétel 9%-ára rúg, és az idei évre várt profit negyedét teszi ki. Igaz, a vállalat már az első negyedévben 3 milliárd dolláros céltartalékot hozott létre arra az esetre, ha büntetésre kerül sor.

A Portfólió összefoglalójában arról is ír, hogy a hatalmas büntetés mellett arra utasítják a Facebookot, hogy hozzanak létre egy független bizottságot az igazgatóságban, ami korlátozza Mark Zuckerberg teljhatalmát az adatbiztonsággal kapcsolatos kérdésekben. A tagokat egy független jelölőbizottság nevezi meg és csak a szavazati jogok kétharmadával lehet őket eltávolítani.

A vállalat árfolyama esésnek indult a hírekre. (portfólió)

Facebook
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

globális