2019. október 14. hétfõHelén
EUR = 4.7582 RON
USD = 4.3186 RON
HUF = 1.4322 RON
GDP-növekedés = 4,0%
Átlagbér = 3075 lej (nettó)
Munkanélküliség = 3,9%
BET = 9,560.86(0.34%)
Infláció = 3,84%
Alapkamat = 2,50%

Év végéig átadják a forgalomnak a Szászsebes-Torda autópálya 1-es szakaszát, ígéri a miniszter

 utolsó frissítés: 15:22 GMT +2, 2019. június 13.

Év végéig átadják a forgalomnak a Szászsebes és Torda közötti autópálya 1-es szakaszát - közölte Răzvan Cuc szállításügyi miniszter.

A tárcavezető a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) igazgatójával, Narcis Neagával együtt ellátogatott csütörtökön a sztráda építőtelepére. Újságírói kérdésre válaszolva mindketten megerősítették, hogy a Szászsebes-Torda autópálya Szászsebes és Gyulafehérvár közötti 1-es szakaszát év végéig átadják a forgalomnak. Itt jelenleg 70 százalékban készültek el a munkálatok. 

A Gyulafehérvár és Nagyenyed közötti 2-es szakaszon zajló munkával elégedetlen volt a miniszter, és közölte az építővel, hogy szerződést bontanak, amennyiben a következő két hétben nem alkalmaz román alvállalkozókat.

„Nem hinném, hogy arra lenne szükségünk Romániában, hogy olyan vállalkozókkal dolgozzunk, akiknek fordító kell, hogy elmondják, nincsenek munkagépeik. Láthatjuk mindannyian, mi történik ezen a munkatelepen. Kaptak két hetet, hogy jelentkezzenek a szerződésekkel a CNAIR-nál, és lássuk a gépeket a munkatelepen, ellenkező esetben szerződést bontunk” - fogalmazott Răzvan Cuc, aki szerint az érintett görög vállalat korábban azt ígérte, hogy év végéig befejezi a munkát ezen a szakaszon. (Agerpres)

autópálya
Ha tetszett a cikk, lájkold a Pénzcsinálókat!

lokális